Goldman Sachs: До осені ціни на нафту перевищать 90 дол./барр. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs: До осені ціни на нафту перевищать 90 дол./барр.

Енергетика
190
Ціни на нафту вже цією осінню можуть перевищити 90 дол./барр., а під кінець року - межу в 95 дол./барр. Такий прогноз приводиться в доповіді американського інвестиційного банку Goldman Sachs.
На думку експертів банку, настільки значне підвищення цін відбудеться в тому випадку, якщо ОПЕК буде втримувати видобуток на нинішньому рівні. У поточному місяці ціни на американську нафту практично досягли 74 дол./барр. через високий попит і низький рівень поставок, і ці фундаментальні показники можуть погіршитися, якщо ключові члени ОПЕК не підвищать видобуток, відзначається в доповіді Goldman Sachs.
"Ми вважаємо, що збільшення обсягів видобутку нафти Саудівською Аравією, Кувейтом та ОАЕ до кінця літа є критичним для того, щоб уникнути злету цін вище 90 дол./барр.", - говориться в огляді.
ОПЕК вирішила скоротити видобуток з листопада 2006 р. в цілому на 1,7 млн барр. у добу. На сьогоднішній день видобуток скорочений на 850 тис. барр. на добу в порівнянні зі скороченням на 1,1 млн барр. у добу на початку року. Світовий попит на нафту виріс на 1 млн барр. на добу в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, передає Reuters.
За підсумками торгів у понеділок вартість бареля техаської Light Sweet досягла 74,15 дол./барр. Торги з північноморського Brent завершилися на позначці 77 доларів 33 цента за барель.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас