Газпром димовився з Lundin Petroleum про купівлю контрольного пакету у Лаганському блоці в Каспії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром димовився з Lundin Petroleum про купівлю контрольного пакету у Лаганському блоці в Каспії

Енергетика
161
Газпром підписав зі шведської Lundin Petroleum AB угода про call-опціон на купівлю 50% +1 акція компанії, яка володіє ліцензією на розробку блоку Лаганський, розташованого в російському секторі Каспійського моря. Про це повідомляє прес-служба Газпрому. Подробиці можливої угоди не повідомляються.
Одночасно із цим Lundin Petroleum повідомила, що уклала з міноритарієм компанії-надрокористувача угода про call-опціон на викуп у нього 30% компанії. Таким чином, після реалізації цих опціонів у ліцензії на розробку блоку Лаганський 50% плюс 1 акція буде належати Газпрому, частка Lundin Petroleum складе 50% мінус 1 акція.
Лаганський блок площею 2 тис. кв. км розташований у північній частині акваторії Каспійського моря на структурі, де раніше були відкриті родовища імені Юрія Корчагіна і "Черепашкове". На території блоку перебувають три перспективні структури - Морська, Лаганська та Петроська. Потенційні ресурси блоку становлять понад 800 млн барр. нафтового еквівалента.
Ліцензія на користування надрами на Лаганському була видана в 2004 р. ТОВ "Петроресурс", що контролюється канадською компанією Valkyries Petroleum, яка входить, у свою чергу, у транснаціональну корпорацію Lundin Group. Ліцензія видавалася на 5 років.
У квітні 2007 р. заступник глави Росприроднагляд Олег Митволь повідомляв, що відомство направило в Роснаедра документи на відкликання ліцензії в компанії ТОВ "Петроресурс" на Лаганську ділянку надр на Каспї. Документи були направлені за підсумками повторної перевірки організації. За даними контрольного відомства, компанія не виконувала умови ліцензійної угоди, зокрема, вона не приступилася до буріння шпар. 1 червня 2007 р., за інформацією Митволя, комісія Роснадра після виконання ліцензійних угод прийняла рішення відкликати ліцензію у ТОВ "Петроресурс" на розробку шельфу Північного Каспію.
Lundin Petroleum AB - незалежна шведська нафтогазова компанія, яка веде діяльність у Європі, Африці та Азії. У Росії компанія бере участь у п'яти нафтогазових проектах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас