"Газ України" іде збирати гроші з боржників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газ України" іде збирати гроші з боржників

Енергетика
131
Дочірня компанія "Газ України", що є структурним підрозділом національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", створить оперативні пункти для контролю та аналізу безпосередньо на місцях стану розрахунків підприємств теплової енергетики, бюджетних установ і населення за спожитий природний газ у Дніпропетровській, Харківській, Луганській, Донецькій, Херсонській, Черкаській і Житомирській областях. Оперативні пункти також будуть контролювати виконання підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) графіків погашення заборгованості за газ.
Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ у прес-службі компанії, до такого кроку "Газ України" змушений був удатися через украй незадовільний стан розрахунків підприємств, що виробляють теплову енергію, і фактичній "безпорадності" керівників теплопоставляючих підприємств і місцевих органів влади в зміцненні дисципліни розрахунків за газ.
У компанії нагадують, що заборгованість підприємств ТКЕ перед компанією за спожитий з початку 2007 року природний газ перевищує 958 млн грн, а рівень розрахунків становить 75%.
Найбільше заборгували підприємства ТКЕ Дніпропетровської (борг із початку 2007 року становить 227,8 млн.грн., а рівень розрахунків - 75%), Харківської (149 млн.грн., 66%), Луганської (96 млн.грн., 65%), Донецької (124,9 млн.грн., 77%), Херсонської (29,9 млн.грн., 40%), Черкаської (21,5 млн.грн., 80%) і Житомирської (21,5 млн грн, 72%) областей. Загальна сума боргу підприємств теплокомуненерго цих областей складає близько 70% боргу від загальної суми заборгованості.
ДК "Газ України" звернулася до обласних і міських державних адміністрацій із проханням сприяти роботі оперативних пунктів компанії в Дніпропетровській, Харківській, Луганській, Донецькій, Херсонській, Черкаській і Житомирській областях.
У випадку позитивних результатів діяльності оперативних пунктів по контролі та аналізу стану розрахунків підприємств теплової енергетики, бюджетних установ і населення за спожитий природний газ, досвід такої роботи буде поширено на інші області України
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас