Бойко вимагає жорстких заходів до керівників компаній за високий рівень виробничого травматизму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко вимагає жорстких заходів до керівників компаній за високий рівень виробничого травматизму

Енергетика
199
"Половина усіх нещасних випадків трапилась з організаційних причин, усунення яких не потребує великих капіталовкладень та матеріальних витрат. Тобто, це не що інше як недбале ставлення до виконання власних обов’язків з боку керівництва енергетичних компаній" - сказав сьогодні під час засідання спільної наради Міністерства палива та енергетики України та Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду Юрій Бойко. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Міністерства палива та енергетики України
У ході засідання розглядалося питання, що до стану промислової безпеки, виробничого травматизму та пожежної безпеки у 2006 році та І-му півріччі 2007 року на підприємствах паливно-енергетичного комплексу України та заходи щодо покращання.
Міністр наказав керівникам енергетичних компаній, зокрема НАК "Нафтогаз України" та НАК "Енергетична компанія України" терміново розглянути порядок притягнення до дисциплінарної відповідальності, зокрема доцільності подальшого перебування на посадах, керівникам підприємств з високим рівнем виробничого травматизму.
Необхідно зауважити, що лише у червні поточного року на енергетичних підприємствах Мінпаливенерго сталося 4 випадки смертельного виробничого травматизму, внаслідок яких загинуло 5 працівників, зокрема: 1 груповий випадок – в Луганських МЕМ (падіння з висоти), внаслідок якого загинули 2 осіб, 3 випадки внаслідок ураження електричним струмом. Загалом з початку року внаслідок падіння з висоти на енергетичних об’єктах сталось 11 нещасних випадків, у тому числі 4 – із смертельними наслідками. Останній – 02.07.07 у Луганському енергетичному об’єднанні. На підприємствах електроенергетичної галузі (електроенергетики, ядерної енергетики, та атомно-промислового комплексу) протягом шести місяців 2007 року сталось 109 випадків виробничого травматизму (за 6 місяців 2006 року – 137 випадків), травмовано 114 осіб (за 6 місяців 2006 року – 142), із смертельними наслідками – 9 осіб (за 6 місяців 2006 року – 13).
На підприємствах нафтогазового комплексу протягом І півріччя 2007 року сталося 54 нещасних випадки (за 6 місяців 2006 року – 54), травмовано 56 осіб (у 2006 році - 64), 5 – смертельно (у 2006 році – 6).
За результатами засідання колегія Мінпаливенерго прийняла рішення спільно з Держгірпромнаглядом ініціювати внесення змін до законодавства України в частині посилення персональної відповідальності керівників та посадових осіб підприємств недержавної форми власності за допущений виробничий травматизм.
Керівникам компаній, підприємств та організацій паливно-енергетичного комплексу України доручено вжити заходів щодо належного фінансування робіт з діагностування, планово-профілактичних та капітальних ремонтів, реконструкції або виведення з експлуатації фізично та морально застарілого обладнання.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас