АМКУ оштрафував "Миколаївобленерго" на 50 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував "Миколаївобленерго" на 50 тис. грн

Енергетика
125
Антимонопольний комітет України оштрафував на 50 тис. грн ВАТ "ЕК "Миколаївобленерго" за зловживання монопольним становищем на ринку постачання електроенергії за регульованим тарифом. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Як встановив Комітет, обленерго неправомірно припинило енергопостачання ВАТ "Миколаївмеблі". У такий спосіб монополіст фактично намагався примусити споживача сплатити спірну суму збитків.
Проте законодавством передбачено, що обленерго може вимагати від товариства сплати заборгованості лише після підтвердження правомірності цієї вимоги в судовому порядку.
При цьому, "Миколаївобленерго" у повідомленні про припинення споживачу енергопостачання не лише не зазначило фактичних підстав для цього, але й порушило встановлений законодавством термін відключення.
"Зловживати ринковою владою неприпустимо. Маю надію, що керівництво компанії, яке визнало порушення та зобов’язалося сплатити штраф до державного бюджету, зробило належні висновки і у подальшому обленерго працюватиме виключно в правовому полі", - наголосив Голова Комітету Олексій Костусєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас