НБУ розширив перелік цінних паперів, які приймаються у забезпечення при рефінансуванні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розширив перелік цінних паперів, які приймаються у забезпечення при рефінансуванні

Кредит&Депозит
178
Національний банк України (НБУ) розширив перелік цінних паперів, прийнятих на забезпечення при рефінансуванні в третьому кварталі 2007 року - у список включені іпотечні сертифікати Державної іпотечної установи (ДІУ), які розміщені під гарантію Кабінету міністрів України, повідомив Нацбанк у телеграмі банкам.
Відповідно до телеграми, у цей перелік цінних паперів, крім іпотечних сертифікатів ДІУ, включені: державні облігації всіх випусків, депозитні сертифікати НБУ, а також облігації місцевих позик і підприємств, які відповідають вимогам положення про регулювання ліквідності банків України (постанова №378 від 26 вересня 2006 року).
Мова йде про держоблігації, термін погашення яких наступає не раніше, ніж через 10 днів після терміну погашення кредиту, за умови, що вони перебувають у власності банку-клієнта депозитарію державних цінних паперів НБУ, про депозитні сертифікати НБУ, що перебувають у власності банку-позичальника, а також про облігації місцевих позик і підприємств, які вільно обертаються на фондовому ринку, мають термін погашення не раніше ніж через 10 днів після терміну погашення кредиту, ураховуються на балансі банку не менше одного місяця і не обтяжені будь-якими іншими зобов'язаннями.
Як повідомлялося, ДІУ 4 червня поточного року достроково закінчило розміщення облігацій серій "А"-"E" загальною номінальною вартістю 275 млн грн під 9,4% річних.
ДІУ планує в 2007 році рефінансувати іпотечні кредити на суму 2 млрд грн за рахунок коштів, притягнутих від розміщення цього року гарантованих державою облігацій. Відповідно до закону про держбюджет України на 2006 рік, ДІУ надана держгарантія на 1 млрд грн. У держбюджеті-2007 передбачає надання держгарантії ще на 1 млрд грн.
Обсяг рефінансування НБУ в травні 2007 року склав 328 млн грн (з початку року 800,78 млн грн); середньозважена процентна ставка з операцій з рефінансування в травні становила 9,35% річних (з початку року 9,58%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас