Аналітики прогнозують літній спад на українксьому фондовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики прогнозують літній спад на українксьому фондовому ринку

Фондовий ринок
166
На думку аналітиків ІК «Трійка Діалог Україна», фондовий ринок країни вступає у фазу літнього спаду.
З початку року Індекс ПФТС виріс на цілих 90%, відставши за темпасм росту тільки від китайського індексу CSI 300, що показав за той же період кращий у світі результат. 14 червня 2007 року український фондовий індекс досяг рекордної позначки 1 000 пунктів. Втім, експерти компанії не виключають можливого формування спадної тенденції надалі.
На думку спеціалістів, основним фактором, що визначає ситуацію на ринку, буде оцінка акцій провідних українських компаній. З фундаментальної точки зору, потенціал росту зберігається, насамперед, у секторах важкого машинобудування і гірничодобувної промисловості. Зберігають потенціал росту та деяких акцій електроенергетичного сектора. Слід зазначити, що, не дивлячись на помітне зростання цін, інвестори поки не фіксують прибуток через значний попит на акції українських компаній. Але вони можуть почати це робити, якщо виникне відповідний привід.
Сили, що негативно впливають на ціни акцій українських компаній, перебувають за межами країни. Головні фактори впливу - можливе зниження “перегрітого” китайського ринку, а також підвищення процентних ставок у США. «Якщо світові ринки, що розвиваються, зіштовхнуться з корекцією, то український фондовий ринок відреагує падінням - можливо, на 10-15%», - відзначає Андрій Богданов, начальник аналітичного управління «Трійка Діалог Україна». - «Що ж стосується внутрішніх факторів, підсумки дострокових парламентських виборів, призначених на 30 вересня, навряд чи істотно вплинуть на перспективи фондового ринку - звичайно, якщо не відбудеться нічого екстраординарного».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас