Костянтин Жеваго оцінений в 1,6 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Костянтин Жеваго оцінений в 1,6 млрд доларів

Фондовий ринок
250
Холдингова компанія Ferrexpo plc Костянтина Жеваго стала першої з українських компаній, яка одержала лістінг на основній площадці Лондонської фондової біржі (LSE). За результатами первинного розміщення акцій (IPO) інвестори оцінили Ferrexpo в 1,67 млрд. дол.
Як повідомила в п'ятницю, 15 червня, Ferrexpo plc, за результатами розміщення акцій компанії на LSE її капіталізація склала 1,67 млрд. дол. Таким чином, очікуваний сукупний валовий доход Ferrexpo у ході IPO склав близько 419 млн.дол.
Нагадаємо, ХК Ferrexpo plc поєднує швейцарську групу Ferrexpo A.G. і вхідні у її склад дочірні компанії. Основний актив Ferrexpo - найбільший на Україні виробник і експортер залізорудних окатишів ВАТ «Полтавський гірничозвагачувальний комбінат» (ПГЗК), 86% акцій якого належить групі. Інші 14% акцій комбінату перебувають у власності міноритарних акціонерів. Близько 2% акцій ПГЗКа котируються в ПФТС.
Контрольна частка Ferrexpo знаходиться у власності компанії The Minco Trust, одним з бенефіціарів якої є народний депутат Костянтин Жеваго.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас