Банки підкуповують роботодавців низькими витратами на зарплатні картки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки підкуповують роботодавців низькими витратами на зарплатні картки

Фінтех і Картки
265
Банки почали активно боротися за корпоративних клієнтів. Фінансисти пропонують їм низькі відсотки по корпоративних зарплатних проектах. Це вигідно для власників підприємств, але не їхнім співробітникам - власникам карток.
Перший український міжнародний банк (ПУМБ) у понеділок оголосив про пільгові умови обслуговування для тих компаній, які оформлять у банку зарплатні картки на своїх співробітників. Замість 0,7%-1% комісії за нарахування зарплати співробітнику банк пропонує 1 грн. Пропозиція дійсно до 1 грудня. Єдиним, хто раніше виходив з такою пропозицією був Укрсоцбанк - 0,01%, але його акція завершилася 15 квітня.
Дешевий тариф для роботодавця компенсується низькими відсотками для працівників. Так, на залишок коштів по картковому рахунку співробітника компанії, що обслуговується в ПУМБ , банк обіцяє нараховувати 2% річних. Аналогічні пропозиції в банків-конкурентів: 3% у Райффайзен Банці Аваль, 4% - в Украгазбанку. "Чим нижче відсоток річних на залишок по рахунку пропонує банк, тим більше прибутку він отримає на конкретному співробітнику компанії", - пояснює фахівець центра карткових операцій Unicredit Bank Олена Калініна.
Однак головна мета будь-якого банку - привчити людей до кредитів. З картки можна зняти не тільки нараховану зарплату, але й суму, що у два рази більше зарплати. Цю схему банкіри називають "овердрафт". ПУМБ нараховує по таких кредитах 24% річних, Приватбанк -7% річних, Укрсиббанк - 21%.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас