Фальшиві рублі українці розпізнають за трьома ознаками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фальшиві рублі українці розпізнають за трьома ознаками

Валюта
340
Українці їздять продавати в Росію овочі, ягоди та м'ясо. Назад часто везуть фальшиві гроші. З початку року "Банк Росії" вилучив 26 тис. фальшивих купюр на 25 млн рублів. Нацпопулярнші у фальшивомонетників банкноти номіналом 500 та 1000 рублів.
Були випадки, коли високоякісні підробки одержували з банкомата, повідомляє прес-служба банку. На них відтворені не менше трьох видимих ознак дійсних банкнот. Високоякісні підробки в обігу тривалий час, хоча їх перевіряють спецприборами.
Розпізнати фальшивку - можна. Водяний знак на дійсній банкноті відрізняється тонами. На малюнку є світліші і темніші ділянки, між якими повинен бути плавний перехід. На фальшивках водяні знаки однотонні і темніше, ніж звичайно.
Крапкові проколи на білому полі - мікроперфорація - повинні бути рівними на просвіт і гладкими на дотик, без шорсткості. На купюрі 1000 рублів зображений герб Ярославля - ведмідь. Тварина змінює кольори з малинового на зелений при нахилі банкноти.
Цифра "1" на дійсних тисячі рублівках повинна "наїжджати" на захисну блискучу смужку, яка що пробивається крізь полотно купюри. На фальшивках смуга йде поверх одинички.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас