Кабмін розширив перелік підприємств АПК, які підлягають пільговому кредитуванню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін розширив перелік підприємств АПК, які підлягають пільговому кредитуванню

Кредит&Депозит
432
Кабінет Міністрів розширив перелік підприємств агропромислового комплексу, яким надається компенсація кредитних ставок за кредитами банків.
Про це повідомив міністр аграрної політики Юрій Мельник, інформуючи Верховну Раду про заходи уряду, прийняті для мінімізації наслідків посухи.
Зокрема, з його слів, Кабмін на засіданні 6 червня прийняв постанову, якою розширив пільгове кредитування на заготівельних і переробних підприємствах, а також урегулював питання обслуговування кредитів, залучених аграріями в 2005-2006 роках.
За прийнятою Кабміном постановою №806 від 6 червня, до переліку підприємств, що мають право брати участь у конкурсі з надання фінансової підтримки за допомогою механізму здешевлення короткострокових і середньострокових кредитів, вносяться хлібозаготівельні, борошномельні, хлібопекарські, комбікормові, консервні підприємства, крупозаводи, а також м'ясопереробні й молокопереробні підприємства й підприємства споживчої кооперації.
Прийнятою постановою дозволяється надавати компенсацію за кредитами, залученими підприємствами АПК не тільки для придбання вітчизняної сільськогосподарської техніки, але й для імпортної сільськогосподарської техніки, придбаної в 2005-2006 роках.
Кабмін також вніс доповнення до порядку в частині збереження граничного рівня процентної ставки банків за середньостроковими кредитами, залученими в 2005-2006 роках, на рівні 20% річних у національній валюті за умови, що сума відсотків за користування кредитом і за додатково укладеними договорами, предмет яких - надання банками послуг, а також за умови, що обсяги кредитів, передбачених кредитними договорами, укладеними в 2005-2006 роках, залишаються незмінними.
Як повідомляло агентство, в 2007 році верхній граничний рівень процентної ставки банків, як умову, за якої діє механізм здешевлення процентної ставки, установлено не вище 18% для короткострокових, і не більше 17% - для середньострокових кредитів, а за кредитами, залученими в 2005-2006 роках, верхній граничний рівень процентної ставки за залученими кредитами не перевищував 20% для довгострокових кредитів (від 12 до 36 місяців, як в 2007 році строк середньострокового кредиту).
Кабмін 21 лютого прийняв змінений механізм компенсації кредитних ставок для аграріїв на 2007 рік, а в березні вніс до нього зміни в частині скасування обмеження надання компенсації кредитних ставок за кредитами банків для сільгоспвиробників за обсягом виробництва продукції сільського господарства.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас