Фондовий ринок США продовжує падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок США продовжує падати

Фондовий ринок
206
Фондовий ринок США кинувся вниз після довгого підйому, реагуючи на інфляційні очікування й несприятливий внутрішній прогноз.
Індекс "Dow Jones Industrial average" на Нью-Йоркській фондовій біржі в четвер упав майже на 200 пунктів (198,94 або 1,48%) і закрився на позначці 13.266,73. А всього за три дні падіння "Dow Jones" склало вже близько 400 пунктів. Це порівнянно лише з березневою "чорним тижнем", коли індекси "блакитних фішок" втратили близько 4% через "китайський фактор", що викликав нестабільність на всіх світових площадках.
Головною причиною нинішнього ослаблення фондового ринку аналітики називають інфляційні очікування і можливість того, що Федеральне казначейство США піддасться на глобальну ланцюгову реакцію і піде на підйом дисконтної ставки.
Один із самих впливових фінансових аналітиків у США Білл Гросс у четвер заявив, що в перспективі на три-п'ять років очікує плавне зміцнення темпів росту світової економіки при одночасному росту інфляції і підвищенні дисконтних ставок, у тому числі та у США.
"Виходячи із цього ми підвищили свій прогноз на глобальну дисконтну ставку, що просуне й прибутковість 10-літніх облігацій казначейства, до 4,0-6,5% з колишньої оцінки на рівні 4,0-5,5%", - заявив Гросс.
Заява пролунала на річних зборах PIMCO, однієї з найбільших консалтингові й інвестиційні компанії США, що управляє активами в розмірі близько $600 млрд.
Фінансові аналітики говорять, що облігації казначейства стають більш дохіднішими, ніж акції компаній і прогнозують відтік інвестицій з ринку "блакитних фішок". Так, прибутковість по 10-літніх нотах Федерального казначейства США в четвер уперше з минулого літа перевищила психологічну позначку на рівні 5% і зросла до 5,09% з 4,96%.
Негативний сигнал фоновому ринку напередодні послав Білий дім, що у середу скорегував темпи росту економіки США на нинішній рік до 2,3% з первісного прогнозу на рівні 2,9%.
Головною причиною зниження Валового внутрішнього продукту експерти назвали занадто "повільний старт" на початку року.
Фондовий ринок США також нервово відреагував на повідомлення міністерства праці США про те, що вартість робочої сили на одиницю продукції за I квартал скоректований до 1,8% проти попереднього показника 0,6%, що може спровокувати зростання інфляції.
Невтішної була й новина про те, що обсяг продажів готового житла в США в травні був найнижчим цього року на тлі стрибка ставки по житлових кредитах.
Ціна на сиру нафту марки "light" на Нью-Йоркській товарно-сировинній біржі в четвер підстрибнула майже на $1 до $66,94 за барель при поставках у липні у зв'язку із планами Туреччини провести спецоперації проти курдських сепаратистів у прикордонних з Іраком, що може підсилити нестабільність на Близькому Сході.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас