Нещодавні санкції США вже вдарили по російському фінсектору — голова НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нещодавні санкції США вже вдарили по російському фінсектору — голова НБУ

Світ
180
Нещодавні санкції США вже вдарили по російському фінсектору — голова НБУ
Нещодавні санкції США вже вдарили по російському фінсектору — голова НБУ
Нещодавні санкції США, які були запроваджені напередодні Дня Незалежності, вже дають свої перші результати. Вони стали особливо відчутними для фінансового сектору рф.
Про це повідомив голова Національного банку України Андрій Пишний на своїй сторінці у Facebook.
США застосували персональні санкції до 400 фізичних та юридичних осіб — російських підприємств та компаній із третіх держав (Китай, ОАЕ та інші).
До цього переліку партнери включили одразу три російські компанії — одних із найбільших провайдерів програмного забезпечення та ІТ-рішень для банків та фінансового сектору:
  • «Діасофт» — один із розробників Системи передачі фінансових повідомлень центробанку рф, щодо якої запроваджено секторальні санкції ЄС;
  • «ЦФТ» — один із найбільших провайдерів ІТ-послуг для фінсектору в рф, співпрацює з центробанком рф, є розробником російської платіжної системи «Золота Корона»;
  • АТОЛ — постачальник платіжних рішень, виробник pos-терміналів, пов’язаний із сервісом Sigmapay для розрахунків росіян у Туреччині.
«Вже спостерігаємо фактично моментальний ефект від санкційного пакета: низка банків Грузії та Казахстану призупинили перекази через російську платіжну систему «Золота Корона», — повідомив Пишний.
За інформацією банків, призупинення співпраці зумовлене додатковими перевірками щодо зв’язку з санкційними особами з метою дотримання міжнародних економічних санкцій.
Нагадаємо, Білий дім попереджає країни, що торгують з росією, про ризик потрапити під вторинні санкції, якщо вони дозволять російським банкам відкривати місцеві філії для фінансування поставок товарів для російського ВПК.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас