НБУ посилює вплив на кадрові зміни в націоналізованих банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ посилює вплив на кадрові зміни в націоналізованих банках

Казна та Політика
163
НБУ посилює вплив на кадрові зміни в націоналізованих банках
НБУ посилює вплив на кадрові зміни в націоналізованих банках
Національний банк пропонує для обговорення зміни до Положення про ліцензування банків, спрямовані на встановлення єдиних підходів до погодження керівників державних банків.
Проєктом запроваджується вимога щодо погодження Національним банком керівників банку, що був виведений з ринку за участю держави (у разі їх першого переобрання чи перепризначення після набуття таким банком статусу державного) в порядку, визначеному Положенням про ліцензування банків.
Зауваження та пропозиції до проєкту НБУ приймає згідно з формою надання зауважень та пропозицій до 4 вересня 2024 року включно.
Нагадаємо, банківська система України включає як банки з державним капіталом, так і банки з приватним капіталом, який, у свою чергу, може бути або українським, або іноземним. Водночас банки можуть переходити як із державної власності до приватної, так і навпаки — із приватної власності до державної.
Процес переходу приватного банку у власність держави називається націоналізацією.
В історії сучасної України налічується три найбільші банки, які спочатку були створені приватним капіталом, а потім націоналізовані та стали державною власністю. Кожен із цих банків мав свій особливий шлях.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас