Найголовніші ризики втратити кошти з платіжної картки криються в недостатній обізнаності громадян про правила безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Найголовніші ризики втратити кошти з платіжної картки криються в недостатній обізнаності громадян про правила безпеки

Фінтех і Картки
67
Найголовніші ризики втратити кошти з банківської картки криються в недостатній обізнаності або ж довірливості громадян, наприклад, у поводженні з отримуваними листами та повідомленнями від буцімто «благодійників», що обіцяють фінансову допомогу, але для її отримання чомусь необхідно вказати особисті дані картки.
Про це розповіла Анна Довгальська, заступниця голови правління Глобус банку.
Окрім таких фейкових смс та поштових розсилок, за інформацією банкірки, шахраї, отримавши злочинним шляхом коди доступу громадян до застосунків мобільних операторів, можуть виготовити дублікати SIM-карт (як фізичних, так і електронних; однак за контрактними номерами дублікат SIM-картки зробити майже неможливо).
Як підкреслила експертка, громадянам варто звернути особливу увагу ще й на телефонне шахрайство — досить професійне на рівні НЛП «вмовляння» надати необхідні карткові реквізити буцімто від працівників фінустанови. Також бажано відповідально поставитися до оплати карткою на сумнівних інтернет-майданчиках або ж до розголошення особистих даних на виконання умов участі в якійсь «вигідній», «безпрограшній» лотереї чи конкурсі.
«Вочевидь, чим більша кількість активних інтернет-користувачів, тим частіше трапляються випадки шахрайства саме в „мережі“. Адже далеко не всі нові користувачі інтернетом, особливо це стосується громадян середнього та похилого віку, можуть розпізнати шахраїв, не піддатися на навіювані позитивні емоції (наприклад, пропозиції придбати коштовний товар майже за безцінь) або ж навпаки — на апеляцію шахраїв до страхів втратити кошти (наприклад, маніпулятивне залякування, що гроші з картки „зникнуть“). Тому важливою була і залишатиметься надалі всебічна роз’яснювальна робота фінустановами, збільшення обізнаності громадянами в шахрайських схемах, запобігання будь-яким спробам шахраїв заволодіти персональними коштами, і навіть закріплення засторог на рівні інстинктів», — наголосила Анна Довгальська.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас