Найдешевші країни для життя у 2024 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдешевші країни для життя у 2024 році

Особисті фінанси
2367
Найдешевші країни для життя у 2024 році
Найдешевші країни для життя у 2024 році
Портал The blogler склав рейтинг найдешевших для життя країн. Дані про вартість життя базуються на даних Numbeo та можуть змінюватися з часом.
У першій трійці Туреччина, Сербія та Грузія. При складанні списку враховувалися такі фактори як якість життя, доступність охорони здоров’я та освіти. Кожну державу також оцінили у співвідношенні з рівнем у США, Великобританії та Франції.

Список найдешевших країн

10. Португалія

Португалія — одна з найдоступніших країн Західної Європи. Країна може похизуватись чудовою погодою, низькомим рівнем злочинності та виходом до Атлантичного океану.
Завдяки таким програмам проживання, як «Золота віза Португалії», «D7 Visa» та «Digital Nomad Visa», Португалія отримала велику уваги з боку експатів.
Однак, останнім часом Португалія дорожчає.
Найдешевші країни для життя у 2024 році

9. Естонія

Естонія — простора країна в Європі. Населення становить лише 1,3 мільйона людей, а територія майже дорівнює території Нідерландів.
В Естонії ліс або озеро знаходяться в 30 хвилинах їзди. Незважаючи на її розміри, щоб відвідати всі галереї, театри, концерти, фестивалі, ринки, ярмарки та пляжі країни, знадобиться все життя. На щастя, Естонія — дешева країна, і всі ці зручності доступні.
Найдешевші країни для життя у 2024 році

8. Угорщина

Культура Угорщини — це ідеальне поєднання східно- та західноєвропейських впливів. Країна наділена різноманітною географією, пишними пагорбами, великими рівнинами та зеленими річковими долинами. Річка Дунай протікає через Угорщину і розділяє Будапешт, який зазвичай називають найкрасивішим містом Європи.
Угорщина є однією з найдешевших країн. Країна надає цифровим кочівникам, які шукають збалансованого життя за кордоном, багаті економічні перспективи та спокійний темп життя.
Найдешевші країни для життя у 2024 році

7. Чорногорія

Чорногорія — балканська країна, що межує з Хорватією, Боснією та Герцеговиною, Албанією та Сербією в Південній Європі. Адріатичне узбережжя, Которська затока та Балканські гори відкривають захоплюючі краєвиди та захоплюючі пригоди. Чорногорія також може похвалитися багатою історією, від Старого міста Котор до монастиря Острог; тут є чому навчитися і побачити.
Найдешевші країни для життя у 2024 році

6. Болгарія

Незалежно від того, чи живете ви в одному з великих міст чи в одному з маленьких містечок і сіл, Болгарія може подарувати вам дуже різні враження. Це одна з найдешевших країн для відвідування та чудове місце для бюджетних подорожей.
Температура, пляжі, приголомшливий ландшафт, невимушений спосіб життя, доброзичливі люди, які вітають експатів, низькі ціни, стабільна економіка та нові перспективи роботи — це лише деякі з переваг життя в Болгарії.
Найдешевші країни для життя у 2024 році

5. Румунія

Бухарест, столиця Румунії, розташований на річці Дамбовіта і є найпопулярнішим місцем для іноземців, які бажають переїхати до країни.
Румунія є відносно безпечною країною, але новачки швидко виявляють, що вона може запропонувати набагато більше, особливо в міру того, як вона розвивається як цифровий кочівник і корпоративний центр у Східній Європі.
Найдешевші країни для життя у 2024 році

4. Словаччина

Словаччина є однією з найбільш швидкозростаючих економік в Європейському Союзі. Країна дуже привітна до експатів як член Шенгенської зони. На щастя, це дешева країна в порівнянні з аналогами в ЄС.
Словаччина, незважаючи на свій крихітний розмір, має багате культурне минуле, а також величезний природний дар високих гір і глибоких лісів. Якщо ви фанат історії, гурман і любитель природи, ви знайдете багато пам’яток. Якщо ви шукаєте поєднання глобальної культури та унікальних туристичних вражень, ця різноманітна країна залишить на вас незабутнє враження.
Найдешевші країни для життя у 2024 році

3. Грузія

Це один із найвідоміших у світі центрів віддаленої роботи, який приваблює цифрових кочівників.
Грузія — дружня і дешева країна. Вона все ще відносно невідома багатьом людям, але може похвалитися прекрасними пейзажами, наповненими замками та монастирями, внесеними до списку ЮНЕСКО. Столиця Тбілісі останнім часом привертає багато уваги з боку цифрових кочівників.
Найдешевші країни для життя у 2024 році

2. Сербія

Сербія має приємний континентальний клімат і розташована в Центральній/Південно-Східній Європі. Низькі витрати на проживання, швидкий Інтернет, динамічна екосистема стартапів і коворкінги — це лише деякі з переваг життя в Сербії. Додайте до цього яскраве нічне життя, кулінарну сцену та культуру кафе… Крім того, що Сербія є однією з найдешевших країн, вона також чудова країна для гурманів.
Географічне розташування Сербії полегшує подорожі до інших балканських країн (Хорватії, Боснії та Герцеговини та Чорногорії), а також до великих європейських міст (Відень, Будапешт, Берлін тощо).
Найдешевші країни для життя у 2024 році

1. Туреччина

Туреччина — країна безлічі смаків та приправ, у якій середземноморська, близькосхідна, центральноазіатська та східноєвропейська кухні впливають на місцеву кухню. Протягом усієї історії цей регіон був епіцентром незліченних стародавніх цивілізацій.
У Туреччині у вас не виникне проблем із заповненням свого вільного часу. Подумайте про поїздку до стародавніх руїн Ефесу, гарячих джерел Памуккале або казкових димарів Каппадокії — всі вони є популярними туристичними напрямками. Туреччина — улюблене місце мандрівників з обмеженим бюджетом, які шукають найкращі та недорогі країни.
Найдешевші країни для життя у 2024 році
Подорожуючи за кордон на власній автівці, варто заздалегідь потурбуватись про наявність Зеленої картки, без якої перетин кордону неможливий. Зелена карта працює як автоцивілка, тільки за кордоном. Поліс покриває відповідальність при виникненні страхового випадку. А на Finance.ua можна оформити поліс онлайн за 3 хвилини і не переплачувати на кордоні:

Оформити Зелену картку 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас