Наскільки швидко здаються квартири в оренду: порівняння в Києві, Львові та Одесі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наскільки швидко здаються квартири в оренду: порівняння в Києві, Львові та Одесі

Нерухомість
872
Наскільки швидко здаються квартири в оренду: порівняння в Києві, Львові та Одесі
Наскільки швидко здаються квартири в оренду: порівняння в Києві, Львові та Одесі
У серпні квартири в Києві в середньому здаються за 5 днів, це вдвічі швидше ніж на початку року. У Львові — в середньому за 15 днів. В Одесі в середньому за 9 днів.
Про це свідчить новий графік ЛУН — наскільки швидко здається квартира в оренду.

Київ

У Києві в серпні 2024 року в середньому проміжок часу між виставленим оголошенням і зданою квартирою — 5 днів, у липні було 6 днів, у січні 2024 року — 11. Рік тому у серпні 2023 року квартири в Києві здавались за 7 днів.
Інфографіка: ЛУН
Інфографіка: ЛУН
Аналітики ЛУН кажуть, що в першу чергу це говорить про високий попит. Серпень-вересень традиційно високий сезон, пов’язаний з початком навчального року, ба більше в цьому році навчання в школах і університетах офлайн. Проте ціни на квартири не взлетіли, як це зазвичай буває, але продовжують помірно зростати. Це, на думку експертів повʼязане з тим, що в Україні на ринок оренди в тому числі впливає контакт війни: ракетні атаки, відключення світла, які всі спостерігають цього літа.

Читайте також: Скільки коштує винайняти квартиру в Києві: огляд цін напередодні осені

Про високий попит за останній час також свідчать дані Google Trends про те, як часто в Києві, Львові та Одесі шукали квартиру в оренду.
Середня вартість однокімнатної квартири в серпні в Києві в оголошеннях 15 000 грн, тоді як реально здаються в середньому за 13 000 грн. Двокімнатної в оголошеннях — 19 900 грн, а реально здаються за 17 000 грн.
Інфографіка: ЛУН
Інфографіка: ЛУН

Львів

Щодо Львова, ціни на оренду в місті дорожчі за столицю, а от здаються квартири вдвічі повільніше — в середньому за 15 днів. Цей показник особливо не змінюється останні пів року, проте у січні 2024 року квартиру в середньому здавали за 21 день.
Інфографіка: ЛУН
Інфографіка: ЛУН
Водночас, можна побачити що ціни на оренду у Львові не ростуть, а залишаються стабільними. Разом із більшим часом експозиції квартири на ринку, це може свідчити про те що дорожче, ніж зараз орендарі знімати не готові.
Вартість однокімнатної квартири в оголошенні в серпні становила 16 000 грн, тоді як реально здаються квартири в середньому на 14 000. Двокімнатні 19 000 грн і 18 000 грн відповідно.
Інфографіка: ЛУН
Інфографіка: ЛУН

Одеса

В Одесі квартири здаються швидше ніж у Львові, в середньому за 9 днів. І це майже вдвічі швидше, ніж місяць тому. У липні квартири здавались за 16 днів.
Інфографіка: ЛУН
Інфографіка: ЛУН
Середня вартість однокімнатної квартири в Одесі порівняно невисока — 7 000 грн в оголошенні та реально здається в середньому за 6 500 грн. Двокімнатна — 8 000 грн, тоді як реально здається за 7 250 грн.
В ЛУН кажуть, що різниця між середньою вартістю в оголошенні та реально зданими квартирами — означає, що, скоріш за все, дешевші квартири розбирають швидше і частіше, їх залишається менше на ринку, і тому в оголошенні завжди трішки більша вартість, тому при виборі квартири важливо орієнтуватись на обидва цих показники.
Інфографіка: ЛУН
Інфографіка: ЛУН
Нагадаємо, за даними ЛУН, в Києві продовжує зростати вартість житла, досягнувши довоєнного рівня і далі підвищуючись. На первинному ринку нерухомості ціни на квартири в новобудовах столиці зросли на 3% за останні півроку. Вартість житла залежить від району, кількості кімнат та комфорту будинку.
Побутує думка, що здавати в оренду власне житло, у якому ви не проживаєте, — один з найпростіших способів заробітку. Проте це не так просто, як може здаватися на перший погляд. Власникам квартири варто підготувати квартиру до здачі, щоб якомога вигідніше здати її в оренду.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас