Нацбанк розглядає можливість збільшити терміни повернення валютної виручки для аграріїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк розглядає можливість збільшити терміни повернення валютної виручки для аграріїв

Казна та Політика
128
Нацбанк розглядає можливість збільшити терміни повернення валютної виручки для аграріїв
Нацбанк розглядає можливість збільшити терміни повернення валютної виручки для аграріїв
У Національному банку вивчають клопотання уряду про збільшення терміну обовʼязкового повернення валютної виручки для агровиробників з 90 до 120 днів.
Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний під час засідання Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.
«Ми розглядаємо зараз відповідне клопотання уряду про збільшення термінів повернення валютної виручки з 90 до 120 днів. І мені видається, що ми наближаємося до загальноприйнятної позиції», — сказав Пишний, відповідаючи на запитання народних депутатів.
За словами голови НБУ, регулятор зацікавлений в тому, щоб експортна експансія все ж реалізовувалась максимально ефективно, але водночас нагадує, що експортна виручка — це головне джерело наповнення золотовалютних резервів.
«За потребами аграріїв ми також бачимо проблему зростання обсягів неповернення експортної виручки, тому так прискіпливо підходимо до цього питання. Наш сьогоднішній діалог з галузевими асоціаціями, Міністерством економіки є дуже корисним для пошуку саме тієї моделі, яка дозволяє водночас врахувати інтереси галузі та не підважити надходження експортної валютної виручки. Відбувається ефективна комунікаційна робота, і я налаштований оптимістично», — підкреслив Пишний.
Як повідомлялося, Національний банк України скоротив удвічі — зі 180 до 90 днів — граничні строки розрахунків за операціями з експорту 12 товарних груп з так званого аграрного розділу 1−24 УКТ ЗЕД, здійснених з 11 листопада 2023 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас