Мінагрополітики та учасники ринку узгодили граничні обсяги експорту зернових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики та учасники ринку узгодили граничні обсяги експорту зернових

Аграрний ринок
113
Мінагрополітики та учасники ринку узгодили граничні обсяги експорту зернових
Мінагрополітики та учасники ринку узгодили граничні обсяги експорту зернових
Міністерство аграрної політики та продовольства та учасники зернового ринку підписали додаток до меморандуму про взаєморозуміння у 2024/2025 маркетинговому році, яким узгодили граничні обсяги експорту зернових.
Цей документ має допомогти дати учасниками ринку розуміння очікуваних цифр експорту та переробки, а також внутрішнього споживання.
Граничний обсяг експорту пшениці і суміші пшениці та жита (меслин), згідно з кодом УКТ ЗЕД 1001, у 2024/2025 маркетинговому році погоджений на рівні 16,2 млн т.
Передбачається подальший щомісячний моніторинг обсягів експорту зерна та за потреби коригування граничного обсягу експорту в січні 2025 року.
Від учасників зернового ринку додаток підписали: Американська торгівельна палата в Україні, Українська зернова асоціація, Європейська Бізнес Асоціація, ГС «Всеукраїнський аграрний форум», ГО «Асоціація фермерів та приватних землевласників України».
У липні цього року Мінагрополітики та учасники зернового ринку підписали меморандум про взаєморозуміння на 2024/2025 маркетинговий рік.
Зерновий меморандум укладається щороку з 2011 року. Документ передбачає взаємодію учасників ринку зерна, обмін інформацією, здійснення моніторингу зернового ринку.
Через війну в Україні скоротилося внутрішнє споживання пшениці з 8 до 6,2 млн т, за даними Мінагрополітики.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас