Lamborghini запровадив чотириденний робочий тиждень для своїх робітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lamborghini запровадив чотириденний робочий тиждень для своїх робітників

Фондовий ринок
707
Lamborghini запровадив чотириденний робочий тиждень для своїх робітників
Lamborghini запровадив чотириденний робочий тиждень для своїх робітників
Італійський автовиробник Lamborghini у вівторок уклав угоду із профспілками про запровадження чотириденного робочого тижня для своїх працівників виробничих професій.
Про це повідомляє Reuters.
Профспілки FIOM та FIM-CISL назвали укладену угоду «історичною», оскільки вперше в Європі в автомобільній промисловості вдалося досягти значного скорочення робочого часу компанії не просто без скорочення заробітної плати персоналу, а й з її підвищенням.
Відтак виробничі працівники Lamborghini, які працювали в дві зміни, чергуватимуть п’ятиденний тиждень із чотириденним, загалом скорочуючи 22 робочі дні на рік. Ті з них, хто працює в три зміни, включно з нічними, матимуть п’ятиденний робочий тиждень, який чергуватиметься із двома чотириденними, у результаті чого на рік буде скорочено 31 робочий день, зазначили профспілки.
Що стосується оплати праці - угода включає збільшення на 50% змінних бонусів, які виплачуються працівникам, а також збільшення одноразового бонусу в розмірі понад 1000 євро, який нарахують їм цього місяця.
Укладена Lamborghini угода є частиною ширших змін рамкового контракту, за яким працюють виробничі співробітники. Він також передбачає створення 500 нових робочих місць, підвищення річної заробітної плати та введення додаткових трудових пільг.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас