Куди мігрує український бізнес під час війни: ТОП напрямків (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди мігрує український бізнес під час війни: ТОП напрямків (інфографіка)

Особисті фінанси
450
Майже 19 тис. компаній переїхали від початку 2022 року, за даними ЄДР. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Про це повідомляє Опендатабот.

Звідки і куди релокують

З усієї кількості компаній, які змінили своє розташування від початку повномасштабної війни, трохи більше 1 тис. переїхали з міста до області. Половина з них — понад 600 підприємств — виїхали з Києва, а ще 60 або 5,1% - з Одещини.

Читайте також: Гроші для вашого бізнесу: варіанти, що можуть допомогти

Переважно, для переїзду обирають Київську область — 546 переїздів. Це майже кожна друга релокація бізнесу від початку повномасштабної війни. А найпопулярнішим став маршрут з Києва до Київської області: 359 релокацій. Фактично, 30% усіх випадків, коли бізнес переїздить в область, припадають на цей маршрут.
Куди мігрує український бізнес під час війни: ТОП напрямків (інфографіка)
Інші маршрути виявилися менш популярними. Наприклад, на другому та третьому місцях — шлях з Львівської до Київської області та із Києва до Закарпаття — 2,7% та 2,6% відповідно (30−32 підприємств).
Лідерами за переїздом стали компанії, які займаються оптовою торгівлею — 344 релокації (29.3%) та транспортна галузь — 92 релокації (7.8%)
Куди мігрує український бізнес під час війни: ТОП напрямків (інфографіка)
ТОВ «Укролія» з обігом у понад 4 млрд грн стало найбільшою компанією, яка змінила своє розташування. Підприємство переїхало з Києва до Полтавської області. ТОВ «Київ-Атлантик Україна» з обігом у понад 2 млрд грн також поїхало з Київщини — проте до Черкащини.
Закриває топ бізнес-мігрантів ТОВ «Керхер» з обігом у понад 1 млрд грн — компанія змінила місце реєстрації на Київську область.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас