Кредитний рейтинг та рейтинг фінансової стабільності Інго залишаються на високому рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Кредитний рейтинг та рейтинг фінансової стабільності Інго залишаються на високому рівні

Страхування
42
Кредитний рейтинг та рейтинг фінансової стабільності Інго залишаються на високому рівні
Рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило фінансову стійкість страхової компанії АТ «СК «Інго» на рівні uaAAifr з прогнозом «у розвитку», а також кредитний рейтинг на рівні uaAA з тим самим прогнозом. Рейтинг збережено у Контрольному списку, що обумовлено воєнним станом, який створює суттєвий негативний вплив на економічний стан країни та її фінансову стабільність.
За інформацією IBI-Rating, АТ «СК «Інго» продовжує демонструвати значні темпи зростання. У 2023 році компанія посіла третє місце за розміром власного капіталу, восьме — за обсягом страхових резервів, сьоме — за обсягом активів та чистих премій, п’яте — за обсягом виплат та четверте — за фінансовим результатом серед близько 100 страхових компаній України. Інго має широку регіональну мережу, що забезпечує продаж та обслуговування клієнтів по всій країні.
У першому кварталі 2024 року компанія отримала валові страхові премії на суму 730,6 млн грн, що на 3% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це зростання стало можливим завдяки відновленню страхового ринку після важких умов воєнного стану та ефективній політиці залучення нових клієнтів. Основну частку портфеля складає медичне страхування (26%). Страхування транспорту займає 38,6%, страхування майна — 15,3%, страхування здоров’я (окрім медичного) — 6,1%, а страхування від пожеж і стихійних лих — близько 10%.
IBI-Rating підкреслило високу якість операцій з перестрахування, відзначивши, що близько 95% платежів йде до іноземних страхових компаній з високими кредитними рейтингами. Показники ліквідності свідчать про високу здатність АТ «СК «Інго» оперативно і у повному обсязі розраховуватися за своїми зобов’язаннями, у тому числі за укладеними договорами страхування. Компанія стабільно отримує високі оцінки діяльності від МТСБУ.
Обсяг страхових відшкодувань за перший квартал 2024 року досяг 350,9 млн грн, що на 26% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Рівень чистих страхових виплат зріс з 40,8% до 57,2% станом на 1 квітня 2024 року через збільшення збитковості медичного та автострахування.
Рейтингове агентство підтвердило рейтинг АТ «СК «Інго» завдяки її стабільним позиціям на ринку, збалансованому портфелю, стабільній динаміці премій, а також прийнятним показникам капіталізації та ефективності. Однак, агентство зазначає ризики, пов’язані з високими резервами заявлених, але не виплачених збитків, нестабільністю операційного середовища, регуляторними змінами та тривалими військовими діями в Україні.
За матеріалами:
СК Інго
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас