Кредобанк очолив рейтинг надійності банківських депозитів за версією агентства «Стандарт-Рейтинг» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Кредобанк очолив рейтинг надійності банківських депозитів за версією агентства «Стандарт-Рейтинг»

Кредит&Депозит
18
Кредобанк посів першу позицію в підсумковому рейтингу надійності депозитів українських банків за 2023 рік, який проводить рейтингове агентство «Стандарт-рейтинг». Агентство також визнало ощадний рахунок Кредобанку «Кишеня» найкращим депозитом серед банків з капіталом іноземних банківських груп.
При розрахунку рейтингу аналітики агентства взяли до уваги насамперед рівень ліквідності за умови збереження прибутковості. За підсумками 2023 року Кредобанк зберіг великий запас достатності капіталу і ліквідності. На початок 2024 року норматив адекватності регулятивного капіталу Кредобанку (Н2) склав 32,14%, норматив покриття ліквідністю у всіх валютах (LCRвв) дорівнював 257,38%, в іноземній валюті (LCRів) — 374,55%, а норматив довгострокової ліквідності (NFSR) — 249,54%.
«Провідні позиції у рейтингу надійності депозитів підтверджують стабільну роботу та прибутковість Кредобанку, незважаючи на постійні виклики роботи в умовах невизначеності. Банку продовжують довіряти клієнти — банк має та очікує в майбутньому подальший приріст вкладів. Для наших клієнтів залишаються важливими аспекти, пов’язані зі стабільним веденням рахунків, здійсненням локальних переказів, купівлею валюти в межах, встановлених законодавством, формами вкладення коштів і депозитами, і ми відповідаємо їхнім очікуванням», — говорить Голова правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.
Експерти агентства «Стандарт-Рейтинг» визначали рейтинг надійності депозитів на підставі оцінювання за моделлю CAMEL, у якому враховували капітал банків, якість їхнього кредитного портфелю, ліквідність, дохідність та масштаб діяльності. До підсумкового рейтингу за 2023 рік увійшло 18 банків України.
У лютому 2024 року за результатами щорічного конкурсу «Найкращі банки України-2024» за версією онлайн-видання Delo.ua Кредобанк увійшов у ТОП-5 банків з найкращими умовами для депозитів та ТОП-5 банків з найкращими умовами для обслуговування ІТ-сфери, отримавши звання «Лідер банківського ринку», а також увійшов до першої п’ятірки у рейтингу найстійкіших банків від інвесткомпанії Dragon Capital та видання New Voice і піднявся на три позиції у рейтингу стійкості банків України FinScore від системи моніторингу контрагентів YouControl. На початку січня 2024 року Кредобанк посів друге місце серед банків України за рівнем достатності капіталу в результаті оцінки стійкості українських банків, проведеної Національним банком України у грудні 2023 року.
За матеріалами:
Кредобанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас