Компанія Lexus представила «заряджений» кросовер із турбомотором від GR Yaris — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Lexus представила «заряджений» кросовер із турбомотором від GR Yaris

Технології&Авто
685
Компанія Lexus представила «заряджений» кросовер із турбомотором від GR Yaris
Компанія Lexus представила «заряджений» кросовер із турбомотором від GR Yaris, Фото: nnews.com.ua
Автосалон у Токіо в січні 2024 року став місцем прем'єри автомобіля, про який на рівні чуток йшлося ще восени минулого року.
У статусі концепт-кара дебютував Lexus LBX Morizo RR Concept — компактний кросовер LBX з 1,6-літровим двигуном G16E-GTS від «гарячого» хетчбека GR Yaris.
У проєкті взяв участь навіть президент Toyota Акіо Тойода, на честь якого і названо прототип «зарядженого» кросовера. Про серійні перспективи Lexus LBX Morizo RR Concept поки що не повідомляється.
Фото: nnews.com.ua
Фото: nnews.com.ua
Новий Lexus LBX збудований на модульній платформі GA-B, найближчим «родичем» якого є Toyota Yaris Cross — тож установлення турбомотора 1.6 у кросовер особливих труднощів не викликало.
Як силовий агрегат компанія задіяла 305-сильний двигун від оновленого GR Yaris, причому у зв’язці з новою 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач Direct Shift. З інших доопрацювань анонсована модернізована підвіска, посилений кузов, 19-дюймові колеса з новими шинами, а також аеродинамічний обвіс і спортивні аксесуари — кермо, педалі та ремені безпеки.
Фото: nnews.com.ua
Фото: nnews.com.ua
На честь Акіо Тойоди, який виступає в перегонах під псевдонімом Морізо, кузов та інтер'єр прикрашені жовтими акцентами з логотипами Morizo RR. Жодних технічних перешкод на шляху перетворення концепт-кара на лімітовану версію дорожнього «зарядженого» кросовера у японського автовиробника немає.
За матеріалами:
nnews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас