Кадрові перестановки в уряді: хто які посади отримав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кадрові перестановки в уряді: хто які посади отримав

Казна та Політика
180
Кадрові перестановки в уряді: хто які посади отримав
Кадрові перестановки в уряді: хто які посади отримав
У четвер, 5 вересня, Верховна Рада ухвалила низку кадрових рішень, згідно з якими міністерства отримають нових очільників.
Ольга Стефанішина отримала посаду віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України — міністра юстиції. Раніше вона обіймала посаду віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.
Андрій Сибіга став новим міністром закордонних справ. Раніше він займав місце першого заступника голови МЗС.
Олексій Кулеба став віце-прем'єр-міністром з відновлення України — міністром розвитку громад та територій. До цього він займав посаду заступника голови Офісу президента України.
Світлану Гринчук призначено на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. Гринчук обіймала посаду заступниці міністра енергетики, також керувала Офісом підтримки реформ при відомстві.
Матвій Бідний став новим керівником Міністерства молоді та спорту України. Раніше він виконував обовʼязки глави Міністерства молоді та спорту.
Микола Точицький став міністром культури та стратегічних комунікацій України. Раніше він був заступником керівника Офісу президента Андрія Єрмака.
Наталю Калмикову призначили на посаду міністра у справах ветеранів України. До цього вона займала посаду заступниці міністра оборони.
Германа Сметаніна, гендиректора «Української оборонної промисловості», призначили міністром з питань стратегічних галузей промисловості.
Віталія Коваля призначили на посаду міністра аграрної політики та продовольства України. Він обіймав посаду голови Фонду державного майна.
Також сьогодні Верховна Рада проголосувала за звільнення з посади міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, Ірини Верещук з посади віцепрем’єр-міністерки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Віталія Коваля з посади голови Фонду держмайна.

Як відреагували на кадрові перестановки у Єврокомісії

Речник Європейської комісії Петер Стано заявив, що у ЄК сподіваються на продовження тісної співпраці між Україною та ЄС після змін в українському уряді.
За його словами, ЄС уважно стежить за внутрішніми подіями в Україні.
«Ми взяли до уваги нещодавні перестановки в українському уряді та на кількох ключових державних посадах», — зазначив Стано.
Він додав, що для ЄС важливо мати завжди добрих і надійних партнерів «на іншій стороні», зокрема, важливо мати хороше та стабільне управління.
Представник ЄК висловив сподівання, що ЄС зможе продовжити хорошу співпрацю із новими українськими колегами так само ефективно, як раніше.

Як відреагували у Білому домі

США не даватимуть порад щодо управління демократією в Україні. Зокрема, кадрові рішення українського президента Володимира Зеленського не вплинуть на підтримку США Україні, заявив радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки США Джон Кірбі під час брифінгу.
«Ми не даємо поради щодо того, як керувати їхньою демократією, це залежить від президента Зеленського, це залежить від українського народу. Ці рішення — це рішення президента Зеленського щодо того, хто підтримує його в уряді. Це не змінить спосіб нашої взаємодії з Україною. Це точно не змінить підтримку, яку ми збираємося й надалі надавати їм», — запевнив Кірбі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас