Кабмін вирішив скасувати обов’язкове страхування зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вирішив скасувати обов’язкове страхування зерна

Страхування
105
Кабмін вирішив скасувати обов’язкове страхування зерна
Кабмін вирішив скасувати обов’язкове страхування зерна
Кабінет міністрів України схвалив законопроєкт про скасування обов’язкового страхування зерна.
Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду.
«Законопроєктом, з метою дерегуляції зернового ринку шляхом скасування обов’язкового страхування прийнятого на зберігання зерна, пропонується внести зміни до законів Про зерно та ринок зерна в Україні і Про сертифіковані товарні склади і прості та подвійні складські свідоцтва в частині запровадження добровільного страхування товару, прийнятого на зберігання за простим чи подвійним складським свідоцтвом, від ризиків випадкового загибелі, пошкодження або втрати», — написав він.
Раніше повідомлялося, що в серпні 2023 року стало відомо про те, що Україна може розділити ризики зі страховиками для експорту зерна. Планувалося, що схему буде спрямовано на те, щоб захистити судна, які заходять і виходять із портів України, від пошкоджень, а ризик може бути розділено між страховиками і місцевим державним банком.
У січні 2024 року Україна, уряд Великої Британії та пул міжнародних страхових компаній за участю страхового брокера Marsh, який є частиною компанії Olyver Vyman, створили спеціальний безпрецедентний механізм страхування суден, які скористаються українським морським коридором.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас