iPhone 16, Apple Watch Series 10, Apple Intelligence. Як пройшла презентація Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iPhone 16, Apple Watch Series 10, Apple Intelligence. Як пройшла презентація Apple

Технології&Авто
624
У понеділок, 9 вересня, Apple провела презентацію, в рамках якої показала нове покоління iPhone 16, ювілейний годинник Apple Watch Series X, нові AirPods та показала можливості штучного інтелекту Apple AI.

iPhone 16

Передня частина в iPhone 16 і 16 Plus не змінилася і, як і раніше, оснащується вирізом Dynamic Island. Розміри екранів теж колишні: у базової моделі 6,1 дюйма, у Plus — 6,7 дюйма. Заявляється яскравість від 1 до 2000 ніт.
Обидві новинки отримали кнопку Action Button збоку і нову клавішу Camera Control, за допомогою якої можна активувати камеру.
iPhone 16
iPhone 16
Всередині стоїть 3-нм чипсет Apple A18. У компанії кажуть, що він дає приріст продуктивності на 30% щодо A16. Також зросла енергоефективність — на ті ж 30%, через що автономність смартфонів «істотно» збільшилася, кажуть в Apple.
Графіка в новому чипі — п’ятиядерна. Процесор позиціонують як придатний для геймінгу. Є апаратна підтримка трасування променів, а система охолодження була модернізована. Смартфони отримають підтримку всіх функцій штучного інтелекту Apple Intelligence. iPhone 16 і 16 Plus вийдуть у п’яти кольорах.
Основна камера на 48-мегапікселів з апертурою f/1,6. Ультраширока камера отримала новий сенсор із роздільною здатністю 12 Мп. Система задніх камер дає змогу писати відео для гарнітури Vision Pro. Також є режим макро.
iPhone 16, Apple Watch Series 10, Apple Intelligence. Як пройшла презентація Apple
Вартість нових смартфонів починається з $799 і $899 за версії на 128 гігабайт.
Своєю чергою iPhone 16 Pro і Pro Max збережуть дизайн лінійки iPhone 15 Pro. Однак одна деталь все ж зазнає зміни. Нові девайси отримають більші діаметри екрану — 6,3 дюйма в меншій моделі і 6,9 дюйма у версії Max. Загалом ці зміни стали можливі завдяки меншим рамкам, які отримають смартфони.
iPhone 16 Pro і Pro Max
iPhone 16 Pro і Pro Max
Початкова вартість iPhone 16 Pro в США залишилася на рівні $999, тоді як терабайтна опція коштуватиме $1 499. Так само й з iPhone 16 Pro Max, який вартуватиме від $1 199, однак у базовій комплектації пропонуватиме не 128, а 256 ГБ постійної пам’яті (як було з попередніми моделями), а його максимальна версія обійдеться у $1 599.

Apple Watch Series 10

Найбільше оновлення в лінійці Apple Watch дісталося ювілейній моделі Series 10, яка відзначає десятиріччя з моменту представлення смартгодинників в 2014 році.
Нові Series 10 отримають OLED-дисплей. Також нижче можна побачити кольори у яких будуть доступні Apple Watch Series 10.
iPhone 16, Apple Watch Series 10, Apple Intelligence. Як пройшла презентація Apple
За 30 хвилин можна зарядити на 80% — це найшвидше серед усіх смартгодинників Apple.
Також смартгодинник отримає новий чип — S10 SIP, який «розроблений для продуктивності, енергоефективності та інтелекту».
Зʼявиться також нова функція для відстеження наявності апное уві сні (виражається хропінням). Вона базується на уже наявних функціях з відстеження сну та буде визначати наявність у користувача апное з подальшою рекомендацією звернутися до лікаря.
У Series 10 також буде новий датчик глибини (до 20 футів), а також для вимірювання температури води у басейні та відкритій воді.
Ціна від $399. В продажі з 20 вересня.

AirPods 4

Нові навушники представили в двох варіантах: бюджетний та дорожчий. Обидві версії матимуть однаковий дизайн та схожі до AirPods Pro. Вони отримають новий кейс, який дасть до 30 годин заряду, покращене звучання та порт USB-C.
iPhone 16, Apple Watch Series 10, Apple Intelligence. Як пройшла презентація Apple
Різниця між двома версіями нових AirPods полягає лише у тому, що дорожча модель отримає дещо кращий корпус, а також шумозаглушення як у AirPods Pro. Кейс також отримає можливість безпровідного заряджання.
Ціна на звичну модель — $129, а з активним шумозаглушенням — $179.

AirPods Max

AirPods Max отримають нові: Midnight, Blue, Purple, Orange та Starlight. Також у них зʼявиться з’явився USB-C. Ціна — $549.
iPhone 16, Apple Watch Series 10, Apple Intelligence. Як пройшла презентація Apple

Apple Intelligence

Головні принципи, які у компанії взяли за основу, це те, що штучний інтелект має бути «інтуїтивно зрозумілим і простим у використанні» та найголовніше «глибоко інтегрований у ваш досвід роботи» з продуктами Apple.
iPhone 16, Apple Watch Series 10, Apple Intelligence. Як пройшла презентація Apple
Так, Apple Intelligence має глибоке навчання у мовах, що дозволяє ШІ писати та редагувати тексти у пошті, нотатках, Safari, Pages, Keynote та сторонніх програмах. Крім того, Apple Intelligence може виконувати дії всередині додатків — працювати з фото, емоджі та GIF-файлами.
Загалом, штучний інтелект може розпізнавати різні мови, зображення, дії та контекст — наприклад, таку команду, як «відкрий файли, якими зі мною поділився Джозеф минулого тижня».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас