Голова НКРЕКП оцінив ризик відключень світла восени і взимку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НКРЕКП оцінив ризик відключень світла восени і взимку

Енергетика
360
Голова НКРЕКП оцінив ризик відключень світла восени і взимку
Голова НКРЕКП оцінив ризик відключень світла восени і взимку
Дефіцит електроенергії восени має бути невеликим, а взимку може бути співставним з липневим, спрогнозував голова НКРЕКП Валерій Тарасюк у інтерв’ю Forbes Ukraine. Цього місяця в Україні майже щодня одночасно діяли три-чотири черги відключень електроенергії, і в деяких районах Києва світла могло не бути по 18 годин на добу.
Вересень-жовтень — це період традиційно найменшого споживання, тому відключень в певні періоди може і не бути, прогнозує голова НКРЕКП.
За рівнем споживання електроенергії липень можна порівнювати з зимою, каже Тарасюк, тобто Україна вже пройшла репетицію одного з найгірших сценаріїв.
«Важко спрогнозувати, яким буде дефіцит. Невідомо, наскільки холодною буде зима, скільки додаткової потужності вдасться добудувати і чи будуть і якими обстріли енергетики», — додає голова держрегулятора.
Нагадаємо, росія зруйнувала 9 ГВт об’єктів генерації електроенергії в Україні — це половина потужності, якої потребує країна в пікові години споживання взимку. Повністю зруйновані Каховська та Дніпровська ГЕС, а також Зміївська й Трипільська ТЕС. Ще 18 ГВт перебувають в російській окупації.
Всі українські енергетики працюють без вихідних, щоб підготуватися до наступного опалювального сезону, заявляв раніше голова «Укренерго» Володимир Кудрицький.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас