Гетманцев повідомив, хто удвічі збільшив сплату податків (список) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев повідомив, хто удвічі збільшив сплату податків (список)

Казна та Політика
469
Гетманцев повідомив, хто удвічі збільшив сплату податків (список)
Гетманцев повідомив, хто удвічі збільшив сплату податків (список)
Виробники безалкогольних напоїв та мінеральної води у 2023 році сплатили податків на суму у 2 рази більшу, ніж у 2022 році.
Про це повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
Бюджет воюючої країни представники галузі поповнили на 2,8 млрд гривень, а левову частку — 68,5% надходжень забезпечили наступні компанії:
  • Кока-Кола.
  • «Оболонь».
  • «Красилівське».
  • Виробнича фірма «Панда».
«Примітно, що всі три лідери по сплаті податків мають вище середньогалузеве навантаження: Кока-Кола — і по ПДВ, і по податку на прибуток, „Оболонь“ „Красилівське“ — по ПДВ, а виробнича фірма „Панда“ — по податку на прибуток», — додав він.
Раніше Гетманцев пояснив, чому українці у січні почали забирати гроші з банків: «Скорочення банківських вкладів у гривні у перший місяць року — це сезонне явище, пов’язане із піковими розрахунками у грудні. Зокрема, ця тенденція спостерігалась у дев’ять з десяти останніх років. Хоча, звісно, для кожного року є своя специфіка, як це було наприклад на початку 2015 року або 2022 року».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас