Фонд держмайна анонсував плани приватизації на 2024 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна анонсував плани приватизації на 2024 рік

Казна та Політика
182
У 2024 році Фонд держмайна запланував не лише продаж підприємств у рамках великої приватизації, але аукціони з оренди, зокрема, державних земель сільськогосподарського призначення.
Про це повідомив голова Фонду Віталій Коваль під час зустрічі з регіональним директором Інституту глобальних змін Тоні Блера (TBI), Ніколасом Дунаїсом.
«Сьогодні час пошуку внутрішніх резервів держави», — сказав голова Фонду держмайна.
Велика приватизація, запланована на 2024 рік, передбачає виставлення на ринок таких активів, як Одеський припортовий завод, «Центренерго», Об'єднана гірничо-хімічна компанія, «Українські енергетичні машини», «Електроважмаш» та «Сумихімпром».
«Наразі вже активно відбувається процес малої приватизації об'єктів, а найближчим часом плануємо виставити на ринок об'єкти великої приватизації зі стартовою вартістю від 250 млн грн», — анонсував Коваль.
Також у 2024 році планується розпочати аукціони з оренди сільськогосподарських земель, що перебувають у державній власності.
Крім того, Фонд державного майна виступить як найбільший власник brownfield-активів, представляючи неактивні або покинуті підприємства з вже підключеними комунікаціями, які активно включаються в процес приватизації.
У цьому зв’язку Віталій Коваль наголосив, що Фонд відкритий для рішучих інвесторів.
«Саме зараз виникає сприятливий момент для інвестицій в Україну», — зазначив очільник ФДМУ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас