Diia. City United виступає проти підвищення податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Diia. City United виступає проти підвищення податків

Казна та Політика
296
Спілка Diia. City United виступає проти підняття податків з обороту компаній та доходів фізосіб та закликає уряд опрацювати інші джерела надходжень до бюджету.
Про це йдеться у релізі спілки.
«Ми розуміємо складність фінансової ситуації в державі та необхідність наповнення бюджету в т. ч. для витрат на оборону. При цьому, виступаємо проти необгрунтованого підняття податків з обороту (доходу) компаній та доходів фізосіб та закликаємо уряд опрацювати інші джерела надходжень до бюджету, виходячи з наступного», — сказано в повідомленні.

Пропоновані зміни призведуть до більшої тінізації економіки

Diia. City United звертає увагу: такі зміни призведуть до більшої тінізації економіки та збільшення податкового навантаження на сумлінних платників податків. А також вплинуть на відтік бізнесу та рішення інвесторів щодо можливого інвестування в Україну.
Спілка вважає, що необхідно зосередитися на інших джерелах надходжень до держбюджету, при цьому не обмежуючись детінізацією економіки в т. ч.:
  • адмініструванням та стягненням податків та митних зборів;
  • реформуванням Державної податкової служби та Державної митної служби;
  • тіньові сектори підакцизної продукції;
  • скорочення видатків державного бюджету через диджиталізацію всіх послуг тощо.
«Тому Diia. City United закликає уряд та правоохоронні органи України активізувати зусилля для детінізації економіки та боротьби з тіньовою економікою задля забезпечення надходжень до бюджету та чесної конкуренції», — заявили в Diia. City United.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів пропонує підвищити податки, які тільки до кінця року зберуть додатково 138,7 млрд грн;
  • зокрема, пропонують підвищити ставку військового збору до доходів, визначених статтею 163 Податкового кодексу (загальний щомісячний дохід, у тому числі зарплата), з 1,5% до 5%; встановити обов’язок сплати військового збору юридичними особами у розмірі 1% доходу від будь-якої діяльності для платників податку на прибуток підприємств та платників єдиного податку 3 та 4 групи; встановити військовий збір у розмірі 5% в розрахунку двох мінімальних заробітних плат на місяць фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку першої, другої та четвертої групи (тобто 800 грн на місяць).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас