Де в Україні більше шансів знайти пристойний заробіток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де в Україні більше шансів знайти пристойний заробіток

Особисті фінанси
2542
Де в Україні більше шансів знайти пристойний заробіток
Де в Україні більше шансів знайти пристойний заробіток
Кількість вакансій на ринку праці України перевищила рівень до повномасштабного вторгнення росії, збільшується попит на робочу силу навіть в прифронтових регіонах.
Про це сказала експертка з ринку праці Марія Абдулліна в ефірі телемарафону.
«Ми бачимо, як насичується ринок праці вакансіями — це перевершило всі прогнози, які були протягом останніх 1,5 року. Сьогодні ми бачимо, що кількість вакансій в залежності від ресурсу або сягнула умовно довоєнного рівня, або вже перевищила», — сказала вона.
Експертка пояснила, що бізнес відновлюється і він більш консолідований в містах мільйонниках — Київ, захід України.
Крім того, з початку року пропозиції про роботу також активізувались і в прифронтових регіонах. Приріст відзначається від місяця до місяця.
На думку Абдулліної, на збільшення вакансій вплинуло те, що багато українців різних професій задіяні в обороні країни і декілька мільйонів кваліфікованих людей виїхали за кордон. Тому роботодавці шукають нових робітників.
Абдулліна зазначила, що в Києві найбільша кількість вакансій, але і найбільша кількість шукачів роботи. Крім того, досить активними стала Чернівецька область, Закарпаття, а також Хмельницький та Вінниця.
За словами експертки, при цьому, зарплатня, яка пропонується у вакансіях може не відповідати очікуванням шукачів роботи, оскільки через війну теж постраждав малий і середній бізнес, тому не має змоги інколи платити повні ставки.
Найгірша ситуація в туристичній сфері. «Її „трусило“ ковідом і зараз добиває війна. Але, навіть тут ми бачимо розвиток внутрішнього туризму», — пояснила вона.
Водночас покращилась ситуація у сфері обслуговування: готелі, ресторани, кафе.
«Дуже активно насичується вакансіями ця сфера. Це в основному на заході: Чернівці, Львів, Закарпатська область», — пояснила вона.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк прогнозує, що середня номінальна зарплата в Україні у 2023 році зросте на 21,9%, а реальна (з урахуванням інфляції) на 3,7%;
  • Державна служба зайнятості пропонує низку сервісів та послуг, спрямованих на сприяння у працевлаштуванні переселенців на новому місці;
  • який термін пошуку роботи вважається нормальним? Коли можна зробити проміжні висновки та як не погодитися на абищо? Експерти robota.ua розібралися із цими питаннями.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас