Ціна на золоті зливки оновила рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на золоті зливки оновила рекорд

Банківські метали
982
Ціна на золоті зливки оновила рекорд
Ціна на золоті зливки оновила рекорд
Ціна золота у зливках сягнула мільйона доларів. Це новий історичний рекорд вартості дорогоцінного металу.
Як повідомляє Bloomberg, максимум ціни золота було встановлено ще 16 серпня, коли курс перевищив $2500 за тройську унцію (близько 33 г). Метал дорожчає на тлі очікувань, що Федеральна резервна система США готова зменшити базові відсоткові ставки в країні.
Йдеться про афіноване золото міжнародного стандарту LGD (London Good Delivery). Вага таких зливків становить 400 тройських унцій (12,5 кг), і їх неможливо купити в комерційних банках.
Ціна на золоті зливки оновила рекорд

Вартість золота у 2024 році

З січня ціна на золото зросла на 20%, що зробило його одним із найприбутковіших сировинних товарів у 2024 році. Активно дорожчати метал почав у березні, тоді вартість унції досягла історичного максимуму 2160 доларів.
Зростання вартості золота до нових висот пояснюється кількома причинами. До основних Bloomberg відносить такі:
  • великі закупівлі металу центральними банками;
  • сильний споживчий апетит у Китаї;
  • попит на активи-притулку і натомість геополітичної напруги.
Втім, таке ралі виявилося несподіванкою не всім. Консалтингова компанія Metals Focus ще в червні прогнозувала новий рекорд цього року, а на початку липня Citigroup озвучила свій сценарій, згідно з яким у 2025 році золото досягне $2700−3000 за унцію.
У аналітиків із Goldman Sachs ще більш оптимістичні прогнози — вони припускають, що золото подорожчає до $2700 вже до кінця року. «Довгі позиції щодо золота в даний час забезпечують портфелям найбільшу ефективність хеджування серед сировинних товарів», — кажуть експерти.
За їхніми словами, золоті зливки можуть стати захисним буфером від геополітичних потрясінь, включаючи війни, торгові тарифи та побоювання щодо суверенного боргу США. За оцінками аналітиків, вартість золота може досягти позначки $2700 до 2025 року.
Україна вже три роки не поповнювала свій золотий запас на світовому ринку — цей показник залишається на рівні 27,1 тонни. Однак у 2024 році Нацбанк прозвітував про збільшення частки золота у міжнародних резервах країни — це сталося через зростання вартості самого металу.
Хочете аби гроші працювали на вас? Розмістіть депозит і за допомогою нашої програми «Бонус до депозиту» отримайте підвищену процентну ставку. Ми домовилися з іншими банками, щоб вони платили вам більше. Детальніше тут:

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас