Чи будуть на українських дорогах автомобілі-«фантоми»: відповідь МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи будуть на українських дорогах автомобілі-«фантоми»: відповідь МВС

Технології&Авто
2413
Чи будуть на українських дорогах автомобілі-«фантоми»: відповідь МВС
Чи будуть на українських дорогах автомобілі-«фантоми»: відповідь МВС
У МВС вирішили поліцейські автомобілі-«фантоми» не використовувати до кінця воєнного стану. Про це повідомив міністр МВС Ігор Клименко під час Години запитань до уряду у ВР.
«Що стосується „фантомів“, ці автомобілі знаходяться в місті Києві, там дороговартісне обладнання. І для того, щоб під час війни не полювати на наших громадян, ми прийняли рішення їх до кінця воєнного стану не використовувати», — сказав Клименко.
До початку повномасштабного вторгнення автомобілі-«фантоми» мали насамперед превентивну функцію. Вони повинні були фіксувати порушення швидкісного режиму транспортними засобами в обох напрямках дорожнього руху: як у попутному напрямку, так і у зворотному.

Читайте також: Машина в кредит у 2024 році: як все оформити

Раніше повідомлялося, що у «фантомі» патрулюватимуть інспектори. У випадку грубих порушень відповідно до вимог статті 35 ЗУ «Про Національну поліцію», вони будуть зупиняти автомобілі порушників та розглядати справи про адмінправопорушення.
У разі автоматичної фіксації відбувається зчитування та розпізнавання номерних знаків з подальшою перевіркою в базах даних. Системи автоматичної фіксації опрацює відповідні метадані та автоматично сформує постанови про адміністративні правопорушення. До відповідальності притягується власник авто або користувач.
До речі, обрати обов’язкове страхування автоцивільної відповідальності можна прямо на Finance.ua.

Обрати поліс ОСЦПВ 🚗

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас