Австралія будує найбільшу сонячну електростанцію у світі, яка обслуговуватиме 3 млн будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія будує найбільшу сонячну електростанцію у світі, яка обслуговуватиме 3 млн будинків

Енергетика
620
Австралійсько-азійська електростанція буде розташована на Північній території Австралії та займатиме площу у 12 000 га.
Цей проєкт під назвою Power Link, який нещодавно схвалив австралійський уряд, буде реалізовувати компанія SunCable, що займається відновлюваними джерелами енергії. Профінансує проєкт технологічний мільйонер і захисник довкілля Майк Кеннон-Брукс, пише Interesting Engineering.
За даними SunCable, проєкт принесе економічну вигоду Північній території на суму понад $20 млрд і створить у середньому 6800 прямих і непрямих робочих місць щороку протягом усього будівництва, з піковою чисельністю робочої сили в 14 300 осіб. Ця цифра розрахована на основі періоду будівництва та перших 35 років експлуатації.
Австралія будує найбільшу сонячну електростанцію у світі, яка обслуговуватиме 3 млн будинків
Електростанція вироблятиме чотири гігавати електроенергії на годину для домашнього використання. Два додаткові гігавати, які будуть доставлені підводним кабелем до Сінгапуру, задовольнять близько 15% потреб міста-держави. Близько 40 гігаватів можна буде зберігати в акумуляторах.
Очікується, що проєкт отримає остаточне інвестиційне рішення (FID) у 2027 році, а постачання електроенергії розпочнеться на початку 2030-х років.
За матеріалами:
dev.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас