Apple планує прибрати з центру екрана iPhone червону кнопку завершення виклику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple планує прибрати з центру екрана iPhone червону кнопку завершення виклику

Фондовий ринок
421
Компанія Apple планує перенести кнопку завершення виклику в новому програмному забезпеченні iPhone. Про це пише CNBC.
Так, у бета-версії iOS 17 Apple перемістила кнопку «Завершити дзвінок» з центру екрану в правий нижній кут — користувачі скаржаться в соцмережах, що до нового місця розташування кнопки доведеться звикати.
В iOS 17 червона кнопка завершення виклику розташовується внизу вертикального ряду кнопок за поруч із кнопками для виклику FaceTime і переходу до набору номера. У більшості користувачів ще немає iOS 17. Вона доступна тільки в бета-версії і призначена для людей, готових допомогти Apple виявляти помилки.
«Легко уявити, як людина з м’язовою пам’яттю, що формувалася роками, коли вона клала слухавку, випадково натискає на те місце, де раніше була ця кнопка. Деякі люди вже написали в соціальних мережах, що може знадобитися деякий час, щоб звикнути до нового розташування кнопки», — пише CNBC.
Зазначається, що iOS 17 буде випущена для всіх iPhone восени, незабаром після анонсу нових моделей iPhone.
В оновленому програмному забезпеченні з’явиться розшифровка голосової пошти в режимі реального часу, «картки контактів», щоб користувачі могли обирати фотографію іншої людини, яку відображають під час набору номера, і призначений для користувача інтерфейс із більш жирним шрифтом.
Це вже не перший раз, коли Apple змінює багаторічний користувацький інтерфейс, переміщуючи кнопки ближче до нижньої частини телефону, де вони є більш ергономічними, особливо з огляду на те, що екрани телефонів стають більшими.У 2021 році Apple змінила браузер Safari у бета-версії iOS 15, розмістивши рядок URL-адрес внизу та оновивши його дизайн. Однак до моменту виходу фінальної версії у вересні Apple підкоригувала дизайн і надала користувачам можливість повернути рядок URL-адрес у верхню частину сторінки.
Представник Apple не відповів на запитання про те, чи зміниться екран виклику і чи буде можливість налаштовувати його.
За матеріалами:
ua.news
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас