5 фраз, які можуть вказувати на токсичного роботодавця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 фраз, які можуть вказувати на токсичного роботодавця

Особисті фінанси
1381
5 фраз, які можуть вказувати на токсичного роботодавця
5 фраз, які можуть вказувати на токсичного роботодавця
Під час співбесіди кожне слово та кожна фраза можуть багато чого розповісти про майбутнього роботодавця. Іноді кілька невинних, на перший погляд, висловлювань відкривають те, що так ретельно приховують від кандидатів — токсичне робоче середовище.
Щоб не стати частиною колективу, у якому панує нездорова атмосфера, потрібно уважніше прислухатися до слів рекрутера на співбесіді. Фахівці work.ua виділили п’ять висловлювань, що мають викликати занепокоєння.
Токсичне робоче середовище — це несприятлива чи негативна атмосфера на робочому місці, у якому людина відчуває психологічну небезпеку, має відчуття негативу, нездорової конкуренції та агресії.

1. «У нашій компанії заведено працювати понаднормово»

Ця фраза може свідчити про відсутність балансу між робочим навантаженням і особистим життям та в цілому поваги до часу співробітників. Працювати понаднормово іноді буває необхідно, але якщо це норма, це може бути ознакою токсичної корпоративної культури.

2. «У нас швидко замінюють тих, хто не справляється зі своєю роботою»

Не сприймайте це як погрозу чи натяк. Це більше маркер, який вказує на те, що компанія не надає підтримки своїм працівникам, коли вони постають перед труднощами. Якщо співробітників швидко звільняють замість того, щоб допомогти їм розв’язати проблеми й розвиватися, це тривожний знак.

3. «Ми не обмежуємося формальностями, в нас усе дуже динамічно»

За цією фразою може стояти виправдання відсутності чітких процесів, політик чи стандартів і свідчити про хаос в управлінні, що часто призводить до стресу та вигорання як конкретного співробітника, так і цілих команд.

4. «Ми шукаємо командного гравця, якому під силу виконати будь-яке завдання»

Це висловлювання може бути завуальованим попередженням про те, що ви будете отримувати додаткові обов’язки чи завдання, але без відповідної компенсації або підтримки. У такій компанії часто очікують, що співробітники виконуватимуть більше, ніж передбачає їхня посада. І це дуже по-токсичному.

5. «У нашої компанії вимогливе керівництво, але це стимулює досягати результатів»

Коли акцент робиться на надмірній вимогливості начальства, це може бути ознакою того, що вам доведеться працювати під тиском токсичного керівництва. Це майже завжди призводить до стресу та нездорової атмосфери в колективі.
Якщо під час співбесіди ви чуєте такі або подібні фрази, це може бути сигналом про те, що компанія має проблеми з корпоративною культурою. І вам варто уважніше зважити пропозицію, перш ніж ухвалювати остаточне рішення.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас