Акции Tesla «падают» четыре дня подряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акции Tesla «падают» четыре дня подряд

Фондовый рынок
803
Космічне агентство Великобританії уклало угоду з компанією Rolls-Royce, в рамках якої планується створити ядерний силовий двигун для космічних апаратів дальньої дії. Влада сподівається, що розробка зробить революцію в космічних подорожах. Наприклад, на Марс можна буде долетіти вдвічі швидше, ніж на традиційних хімічних двигунах.
Британська влада вважає, що саме ця компанія має хороші перспективи для розробки космічного проекту. Вона 60 років поставляє атомні двигуни для підводних човнів флоту Великобританії, пише The Guardian.
Виконавчий директор космічного агентства Великобританії Грем Турнок сказав: «Це дослідження допоможе нам зрозуміти захоплюючий потенціал космічних апаратів з атомними двигунами і з’ясувати, чи допоможе ця технологія подорожувати далі і швидше в космосі, ніж будь-коли раніше».
Якщо все вийде так, як сподівається влада країни, до Марса можна буде добратися не за 6−8 місяців, а за 3−4 місяці, знизивши ризики для екіпажу та необхідну кількість припасів.
Потенціал атомних двигунів для космічних перельотів свого часу досліджували як в США, так і в СРСР. Американську програму закрили в 1971 році, але в 2020-му знову повернулися до цієї теми, замовивши розробку військових космічних рейдерів на атомних двигунах для патрулювання навколомісячного і навколоземного простору. Росія також веде розробку атомних двигунів для космічних апаратів.
Компанія Rolls-Royce також розробляє невеликі модульні ядерні реактори для використання на суші з метою задоволення зростаючого попиту на електроенергію в Великобританії. Якщо нові напрацювання не полетять в космос, то знадобляться на Землі.
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас