Население 4-й месяц подряд массово скупает валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Население 4-й месяц подряд массово скупает валюту

Валюта
943
Президент Володимир Зеленський пропонує провести реформу у сфері надання послуг з догляду за людьми похилого віку та людьми з інвалідністю.
Свої пропозиції він виклав під час візиту до Харкова, де напередодні в нелегальному пансіонаті загинули в пожежі 15 осіб.
«Будуть законодавчі ініціативи, повинна бути реформа. Люди зможуть отримувати нормальні якісні послуги. Я думаю, що як приватні послуги повинні бути, так і комунальні послуги — ми повинні відкрити, як би там це не звучало, але таку соціальну допомогу, такий ринок справедливих соціальних послуг має бути відкритий в Україні. Сьогодні цього немає», — сказав він.
Необхідність цієї реформи він пояснив не тільки трагедією в Харкові, а незаконним функціонуванням будинків для людей похилого віку по всій Україні.
«Це потрібно зробити на законодавчому рівні, тому що якщо ми просто вирішимо харківський кейс — ми ж не знаємо навіть, скільки таких об’єктів у державі є. Ніхто цього не знає», — сказав президент.
Зеленський зазначив, що українці «в принципі, знають про такі платні хоспіси». «Те, що мені деякі наші колеги з правоохоронців сказали, що ніхто не знає про це — я не думаю, що це правда: в Інтернеті можна зареєструватися… коштує це на місяць від 5 тис. до 15 тис. Такі хоспіси дуже просто оформляти, дуже швидко, а хоспіси такі – вони не платять ніяких податків і через це вони ніяк не оформлені, крім Інтернету», — сказав він.
Тому, за словами президента, повинна бути проведена в цій сфері «глобальна реформа» і для її напрацювання буде створено робочу групу. «Зараз на цьому, на жаль, трагічному кейсі потрібно зробити все. По-перше, дати повноваження місту, щоб можна було надавати людям такі послуги», — резюмував Зеленський.
Президент зазначив, що такі послуги можуть надавати як приватні, так і державні заклади. «Люди можуть отримувати нормальні якісні послуги. Такий ринок справедливих соціальних послуг має бути відкритий в Україні. Сьогодні цього немає», — зазначив Зеленський.

Довідка Finance.ua:

  • У Харкові в четвер, 21 січня, загорівся будинок для людей похилого віку.
  • Наразі у справі про пожежу в незаконному будинку для літніх людей затримано чотирьох осіб. Правоохоронці встановлюють причини події.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
По материалам:
Українські Новини
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас