Горнолыжные курорты Украины теперь будут принимать только с COVID-сертификатом или ПЦР-тестом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Горнолыжные курорты Украины теперь будут принимать только с COVID-сертификатом или ПЦР-тестом

Личные финансы
385
У Центрі зайнятості можна зареєструватися повторно. У Державній службі зайнятості роз’яснили, що така можливість є за умови, що людина:
  • після припинення попередньої реєстрації залишилася безробітною і ще не отримала права на пенсію;
  • через відсутність роботи не має заробітку або інших доходів, готова і здатна приступити до роботи.
Розмір і тривалість допомоги по безробіттю буде залежати від причини припинення попередньої реєстрації. Допомога виплачується в межах дворічного періоду.
Статус безробітного надається особам з першого дня реєстрації їх в територіальних управліннях зайнятості, за їхньою особистою заявою без пред’явлення вимог до наявності підходящої роботи (прикінцеві положення змін до Кодексу про працю).
Як визначається розмір допомоги по безробіттю. Розмір допомоги по безробіттю визначається у відсотках до середньої заробітної плати (доходу). Залежно від тривалості страхового стажу безробітний отримає допомогу, якщо:
  • стаж до 2 років – 50% середньої зарплати;
  • від 2 до 6 років – 55%;
  • від 6 до 10 років – 60%;
  • більше 10 років – 70%.
Максимальний розмір допомоги не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 9080 грн.
Мінімальний розмір допомоги по безробіттю:
  • якщо страховий стаж протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, менше 6 місяців становить 650 грн (на період карантину – 1000 грн);
  • якщо страховий стаж протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить понад 6 місяців – 1800 грн.
  • Цю виплату отримують громадяни, які:
протягом року, що передував реєстрації в службі зайнятості, мали страховий стаж менше 6 місяців;
молоді люди, які закінчили навчання в закладах середньої/вищої освіти або звільнені зі строкової військової служби і вперше шукають роботу;
внутрішньо переміщені особи, які не можуть документально підтвердити періоди роботи.
За які періоди нараховується допомога по безробіттю. Чергове нарахування допомоги по безробіттю обмежується датою, що передує дню:
останнього відвідування безробітним центру зайнятості, де він зареєстрований (якщо центр зайнятості здійснює прийом громадян);
спілкування з кар’єрним радником по телефону або іншим засобом зв’язку і підтвердження перебування в статусі безробітного (якщо центр зайнятості не здійснює особистий прийом громадян).
Допомога по безробіттю виплачується не рідше двох разів на місяць або один раз на місяць за згодою безробітного.
Тривалість виплати допомоги по безробіттю. Допомога виплачується залежно від тривалості перебування без роботи у відсотках до визначеного розміру:
перші 90 календарних днів – 100%;
протягом наступних 90 календарних днів – 80%;
в подальшому – 70%.
Загальна тривалість виплат не може перевищувати 360 календарних днів протягом двох років.
В яких випадках не надається допомога по частковому безробіттю
Цю виплату не вдасться оформити, якщо:
  • зупинка (скорочення) виробництва носить сезонний характер або виникає виключно з організаційно-виробничих причин;
  • є можливість працевлаштування (тимчасового переведення) працівників на період зупинки (скорочення) виробництва на інших ділянках, в цехах;
  • працівник відмовився від працевлаштування (тимчасового переведення) на підходящу роботу на підприємстві з повним робочим днем ​​(тижнем), або працює на підприємстві за сумісництвом або проходить альтернативну (невійськову) службу.
Допомога по частковому безробіттю не надається роботодавцям, у яких є заборгованість по виплаті зарплати і сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що виникла протягом 5 років, що передують року зупинки діяльності.

Отримати гроші до зарплати 💸

По материалам:
The page
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас