Вкладчики банка «Земельный капитал» получили 94% выплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладчики банка «Земельный капитал» получили 94% выплат

Кредит&Депозит
223
Річний е-ліміт за деякими валютними операціями населення збільшено удвічі – до 200 000 євро.
Про це розповіли у пресслужбі Національного банку України. Таке рішення НБУ набирає чинності вже 5 лютого.
Що це означає і кого стосується. Збільшений е-ліміт стосується переказів коштів фізосіб за кордон або на рахунки юридичних осіб-нерезидентів, відкриті в Україні. Це може бути:
  • здійснення інвестицій за кордон;
  • розміщення коштів на власних іноземних рахунках;
  • переказ коштів за договором страхування життя;
  • надання позики нерезидентам.
За оцінками Нацбанку, це рішення в напрямку валютної лібералізації не матиме суттєвого впливу на функціонування валютного ринку України, в тому числі з огляду на те, що фізичні особи вже понад рік мають можливість вільно купувати безготівкову іноземну валюту без будь-яких зобов’язань та підстав.
“У 2020 році фізичні особи в межах e-ліміту переказали за кордон близько 274 млн євро. Ця сума менша за середньоденний обсяг торгів на міжбанківському валютному ринку”, – зазначив заступник голови Національного банку Юрій Гелетій.
Загалом Національний банк йде до повного зняття е-ліміту на здійснення українцями інвестицій за кордон. Це буде можливо за імплементації пакету законопроєктів щодо протидії BEPS та за сприятливих макроекономічних умов.

Довідка Finance.ua:

  • З 7 лютого 2019 року Нацбанк на виконання ЗУ “Про валюту і валютні операції” запровадив е-ліміт на окремі валютні операції фізичних осіб з переказу ними коштів з України або на поточні рахунки нерезидентів – юридичних осіб, відкриті в Україні, в розмірі 50 тис. євро.
  • З 18 грудня 2019 року Національний банк збільшив річний е-ліміт на проведення фізичними особами окремих валютних операцій із 50 тис. євро до 100 тис. євро.
По материалам:
Фінансовий клуб
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас