Новый кроссовер Suzuki S-Cross: в Украине презентация модели запланирована на весну 2022 года (видео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новый кроссовер Suzuki S-Cross: в Украине презентация модели запланирована на весну 2022 года (видео)

Технологии&Авто
2072
Компанія колишніх власників ПриватБанку, Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, Optima Ventures має намір подати позов до Сполучених Штатів на $ 23 млн у відповідь на два цивільні позови Міністерства юстиції США про конфіскацію належної фірмі комерційної нерухомості в Америці.
Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на видання Global Аrbitration Review, яке в свою чергу посилається на підконтрольні Коломойському і Боголюбову компанії. За даними ЗМІ, позов буде пред’явлений до Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних спорів (ICSID) з вимогою про відшкодування за конфіскацію активів.
6 серпня 2020 року американський Мін’юст подав до Окружного суду Південного округу Флориди два позови про конфіскацію власності Коломойського і Боголюбова. Це офісна вежа в Луїсвіллі PNC Plaza і офісний парк у Далласі, відомий як колишня штаб-квартира CompuCom загальною вартістю в $ 70 млн.
Ці об’єкти підлягали конфіскації внаслідок порушення федерального законодавства про відмивання злочинних доходів. Екс-власників ПриватБанку звинувачують у використанні для цього ряду банківських рахунків підставних компаній, в першу чергу, кіпрського відділення ПриватБанку. Ці кошти, на думку обвинувачів, були згодом переведені в США для купівлі там активів.
Звинувачення також були висунуті проти співвласників Коломойського і Боголюбова щодо Optima — Мордехая Корфа і Уріеля Лабера. Вони, вважає американський Мін’юст, створили мережу компаній, у назвах яких зазвичай фігурувало слово Optima, і використовували її для придбання в США нерухомості на сотні мільйонів доларів з метою відмивання доходів і подальшого інвестування.
Як пише «ЗН», у позові Optima зазначається, що ні Коломойському, ні Боголюбову не було пред’явлено звинувачень в Україні. Виняткові повноваження порушувати кримінальні справи згідно з кримінальним кодексом України має прокуратура, а українські цивільні суди не можуть оголосити про порушення Кримінального кодексу без визнання вини в кримінальній справі.
У Optima заявили, що «нерозумно» заарештовувати і позбавляти українських інвесторів їхніх інвестицій на підставі «одностороннього і хибного тлумачення» українського законодавства щодо поведінки, що має місце в Україні. Дії влади США також порушують «доктрини ввічливості», йдеться в матеріалі.
На сайті ICSID інформація про цей позов наразі відсутня.
По материалам:
ITC.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас