Кабмин может выделить 100 миллионов компенсации авиакомпаниям за эвакуационные рейсы в 2020 году — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмин может выделить 100 миллионов компенсации авиакомпаниям за эвакуационные рейсы в 2020 году

Казна и Политика
127
Для того щоб Україна мала змогу продовжити синхронізацію своєї Об’єднаної енергосистеми з європейською енергетичною мережею ENTSO-E, в країні має бути припинене перехресне субсидіювання в енергетиці, основний тягар якого покладено на НАЕК «Енергоатом».
Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав директор Секретаріату європейського Енергетичного Співтовариства Янез Копач під час панельної дискусії на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Платіжка».
«Україна має відмовитись від перехресного субсидіювання в енергетиці та виключити компенсацію ВДЕ з тарифу „Укренерго“», — зазначив він.
Копач нагадав про стурбованість фахівців Секретаріату Енергетичного Співтовариства перехресним субсидіюванням в українській енергетиці, основний тягар якого покладено на НАЕК «Енергоатом».
За словами Копача, експерти Співтовариства переконані, що діючий механізм ПСО несе значні ризики для належного фінансування безпечної роботи українських АЕС. Експерти наголошують на необхідності переходу на фінансову модель ПСО для усунення перехресного субсидіювання.
Також, за його словами, компенсації виробникам електроенергії з ВДЕ не може здійснюватися з тарифу з «Укренерго» на транспортування електроенергії.
По материалам:
Економічна Правда
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас