Лира обвалилась после обещания Эрдогана выиграть «экономическую войну за независимость» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лира обвалилась после обещания Эрдогана выиграть «экономическую войну за независимость»

Мир
1047
Державна податкова служба буде вважати такими, що ухиляються від сплати податків, всі іноземні компанії, які почнутьпровадити госпдіяльність в Україні через постійне представництво і перед цим не зареєструють свій головний офіс в якості платника податку на прибуток підприємств.
Це випливає з листа ДПС, опублікованого податковою 11 лютого.
У податковій повідомили про набрання чинності з 1 січня закону № 1117 і нагадали про зобов’язання компаній-нерезидентів перереєструватися як платники податку на прибуток підприємств замість своїх відокремлених підрозділів, у тому числі що працюють у формі постійного представництва (ПП).
Компанії повинні стати на облік до 1 квітня в контролюючому органі за місцем реєстрації ПП. Відокремлені підрозділи після реєстрації головної компанії-нерезидента будуть зняті з обліку як платники податку на прибуток, але продовжать платити ПДВ, земельний податок, збори, які утримуються з заробітних плат.
Згідно з листом податкової, компанія-нерезидент, яка почала господарську діяльність через своє постійне представництво до реєстрації в контролюючому органі, вважається такою, що ухиляються від оподаткування, а отримані нею прибутки — прихованими від оподаткування.
«Сьогодні всі іноземні представництва, які сплачують усі податки, згідно з трактуванням податкової, таки ухиляються від сплати податків», — прокоментувала дане положення у своїй публікації на Facebook екс-заступник міністра фінансів України Олена Макеєва.
Відповідно до Податкового кодексу, за провадження госпдіяльності через постійне представництво без реєстрації іноземної компанії передбачено штраф в 100 тис. грн. Також, якщо податковою перевіркою встановлено факт роботи компанії через постійне представництво без взяття на податковий облік, кодекс передбачає адміністративний арешт майна.
16 лютого прес-служба відомства повідомила, що проблем з реєстрацією у іноземних компаній не виникає вже зараз: окремі суб’єкти вже встигли це зробити.
Крім того, до набрання чинності нового порядку реєстрації компаніям слід керуватися наказом Мін’юсту № 62 «Про затвердження змін до Порядку обліку платників податків і зборів», а також пунктом 64,5 64 статті Податкового кодексу.
Обов’язок для компаній-нерезидентів ставати на облік в податкових органах вводиться з метою протидії розмиванню податкової бази і виведенню прибутку з-під оподаткування, нагадали в ДПС.
По материалам:
РБК-Україна
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас