АМКУ выиграл суд по делу штрафа Идея Банка на 4 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ выиграл суд по делу штрафа Идея Банка на 4 млн грн

Фондовый рынок
211
Із приходом першого місяця весни на українців чекає чимало змін, що матимуть вплив на їхні гаманці. Finance.ua розповідає, до чого готуватися громадянам у березні 2021.
Пенсії. З 1 березня 2021 року відбудеться автоматична індексація пенсій. Таким чином виплати збільшаться на 11%.
В Уряді обіцяють, що мінімальна сума підвищення складе 100 гривень, а в середньому пенсії зростуть на 308 гривень. Але перерахунок стосуватиметься не всіх. Яким саме категоріям пенсіонерів проіндексують допомогу – читайте за посиланням.
До речі, наступне перерахування пенсій очікується у квітні 2021 року. Тоді ж підвищиться пенсійний вік для жінок, що цьогоріч виходитимуть на заслужений відпочинок – з 59,5 до 60 років.
Вартість залізничних квитків. В Україні з березня почнуть дорожчати квитки на залізничні перевезення. Щомісяця ціни зростатимуть на 2%. Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначав, що такий крок передбачений фінансовим планом «Укрзалізниці». Таким чином до кінця 2021 року вартість квитків зросте на 20%.
Пояснюють підняття цін на квитки тим, що востаннє індексація проводилася два роки тому, через що тариф залишається збитковим.
АМКУ выиграл суд по делу штрафа Идея Банка на 4 млн грн
Українці отримають “карантинну” допомогу. Саме до 1 березня органи Пенсійного фонду мають завершити виплату громадянам 8 тисяч гривень. Це та державна підтримка, що призначена для людей, які втратили доходи через введення жорстких карантинних обмежень у січні.
Одноразову матеріальну допомогу у 8 тисяч могли отримати як підприємці, так і наймані працівники, а подавати заявки вони могли на порталі “Дія”. Загальний обсяг спрямованих коштів за цим напрямком, за даними Мінцифри, мав становити 10 млрд грн. До речі, за підрахунками прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, станом на кунець січня такі виплати вже отримали 1,2 млн українців.
Нова форма податкової накладної. З 1 березня набирає чинності наказ Міністерства фінансів України, згідно з яким при складанні податкових накладних (ПН) і розрахунків коригування (РК) необхідно враховувати деякі особливості. Зокрема, податкову накладну доповнили новим реквізитом «код», в якому зазначається ознака джерела податкового номера відповідно до реєстру, якому належить податковий номер особи, а саме:
  • 1 – Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України (ЄДРПОУ);
  • 2 – Державний реєстр фізичних осіб – платників податків (ДРФО);
  • 3 – реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючими органами (для платників податків, які не включені до ЄДРПОУ);
  • 4 – серія (за наявності) та номер паспорта (для фізосіб, які через свої релігійні переконання відмовляються вiд прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган i мають відмітку у паспорті).
Грузія відкриє кордони. Українці зможуть подорожувати ще до однієї країни – Грузії. Вона прийматиме українських туристів лише за наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус. Такий тест має бути зроблений за останні 72 години до прибуття до країни. Повторне тестування своїм коштом туристам доведеться пройти на третій день перебування в Грузії .
По материалам:
Фінансовий клуб
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас