В браузере Brave появился встроенный криптовалютный кошелёк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В браузере Brave появился встроенный криптовалютный кошелёк

Финтех и Карты
319
Кабінет Міністрів розширив перелік наборів даних, що підлягають обов’язковій публікації у формі відкритих даних. Як повідомляє Міністерство цифрової трансформації, таке рішення Уряд ухвалив на засіданні 3 березня.
Відповідні зміни внесено до постанови № 835 від 21 жовтня 2015 року. Як зазначають у Мінцифри, нова редакція документа розширює перелік обов’язкових до публікації наборів до понад 100.
«Серед пріоритетних — дані будівельної діяльності, дані земельного кадастру та заборгованості з ЄСВ. Це також дані фінансової звітності, дані про кількісний склад вакцин від Covid-19, інформація про кількість вільних ліжко-місць у лікарнях із запасами кисню тощо», — йдеться в повідомленні.
При цьому в міністерстві зазначають, що ключовим завданням документа є все ж таки публікація у формі відкритих даних фінансової звітності, що є вимогою плану виконання Угоди про асоціацію з Європейським союзом.
«Технології дозволяють боротися з корупцією. Сьогодні був ухвалений історичний документ. Він відкриває нові набори даних, які мають високий антикорупційний, соціальний та економічний ефект. Це впливатиме на прозорість процесів в Україні. Журналісти та громадськість зможуть використовувати відкриту інформацію, щоб знаходити корупційні ризики і контролювати державні та комунальні органи влади», — прокоментував міністр Михайло Федоров.
По материалам:
4PDA
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас