Умный шлем Huawei позволяет слушать музыку и говорить по телефону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Умный шлем Huawei позволяет слушать музыку и говорить по телефону

Технологии&Авто
255
Національний банк України (НБУ) вперше з вересня 2018 року підвищив облікову ставку — з 6% до 6,5%, проте зберігає м’яку монетарну політику, повідомила перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.
«Незважаючи на підвищення облікової ставки, наша монетарна політика залишається м’якою», — написала вона на своїй сторінці в Facebook.
За словами першої заступниці голови центробанку, економіку також підтримують фіскальні стимули, крім того, пожвавлюються економіки торгових партнерів України і відновлюється внутрішній попит.
Рожкова підкреслила, що рішення про підвищення ставки до 6,5% свідчить про послідовність монетарної політики Нацбанку. «Ми реагуємо на вихід інфляції за межі цільового діапазону 5% +/- 1 п.п.», — пояснила перша заступниця голови.
Вона зазначила, що НБУ очікував прискорення інфляції в першому півріччі 2021 року і як і раніше прогнозує її вихід на піку цього року за 8% в порівнянні з 6,1% за підсумками січня і повернення в цільовий діапазон 5% ± 1 п.п. в першому півріччі 2022 року.
Рожкова нагадала, що в квітні Нацбанк буде оновлювати макропрогноз. «Якщо інфляційний тиск буде посилюватися істотніше, ніж ми очікуємо, то ми готові до більш рішучого посилення монетарної політики», — заявила вона.
Перша заступниця голови додала, що політика НБУ перебуває в тренді політик центробанків emerging markets (EM). «Серед країн EM ми третя країна після Туреччини і Вірменії, які в останній рік пішли на підвищення облікової ставки. Більш того, на початок 2021 року все більше центробанків змінило риторику в бік посилення монетарної політики. Це, наприклад, центробанки Бразилії, Грузії», — зазначила Рожкова.
По материалам:
4PDA
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас