Кличко объяснил резкое повышение стоимости проезда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко объяснил резкое повышение стоимости проезда

Личные финансы
4212
Українцям настане термін платити податок на житло. Квитанції тим, хто повинен його платити, прийдуть до 1 липня. На виплату податку дається два місяці.
Про це пише Будпортал
Податок сплачують за площу нерухомості, що перевищує встановлений ліміт, наприклад, якщо площа квартири 80 кв. м, то податок буде нарахований за 20 кв. м.
Оподатковуються не вся житлоплоща, а тільки «зайві» квадратні метри. Наприклад, якщо у вас є квартира площею в 70 квадратів або будинок в 130 квадратних метрів, то сплатити податок доведеться з 10 квадратних метрів.
Розмір податку на житло встановлює місцева влада, проте він не повинен перевищувати 1,5% від мінімальної зарплати за попередній рік (цього року максимальний податок на «зайвий» метр буде 70,8 гривні).
Штраф. Заплатити податок на житло потрібно протягом липня-серпня — до 1 вересня.
  • Якщо ця дата буде прострочена, боржнику доведеться понад сам податок сплатити ще й штраф у розмірі 10%.
  • Якщо виплату затримати на строк понад 30 днів, то розмір штрафу вже буде 20%.
  • Якщо ж громадяни взагалі ігнорують сплату цього податку, то на житло, за яке його повинні платити, можуть накласти арешт.
Хто не отримав квитанцію. Повідомлення про сплату вважається отриманим платником з того дня, який буде вказаний поштовою службою в повідомленні про вручення.
Краще звернутися за нею за адресою місцевої податкової служби.

Довідка Finance.ua:

  • Як оскаржити податок. Якщо в платіжці вам нарахували занадто велику суму податку, а ви не маєте такого метражу нерухомості, можна звернутися до податкового органу за місцем реєстрації нерухомості. Не забудьте взяти з собою всі правовстановлювальні документи. У ДФС треба буде написати заяву про проведення звірки площі нерухомості та розміру податку.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
По материалам:
УНІАН
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас