5 необычных вакансий ноября — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 необычных вакансий ноября

Личные финансы
729
Європейський банк реконструкції та розвитку запускає в Україні пілотний проєкт з надання допомоги у створенні онлайн-судів для розгляду позовів невеликої вартості.
За даними ЄБРР, проєкт стартує в Україні, де 49% опитаних компаній в Києві повідомили, що суди є основним або дуже серйозною перешкодою для їх діяльності.
ЄБРР пояснює, що онлайн-суди передбачають дистанційну процедуру вирішення спорів, починаючи від подачі позову та закінчуючи винесенням рішення.
«Ці суди доступні безпосередньо учасникам судового процесу та їх представникам, а також доповнені послугами та інструментами для полегшення доступу до правосуддя та участі в судовому процесі», – йдеться в заяві.
Акцент на дрібних претензіях (від 5000 до 10 000 євро) обраний, щоб полегшити доступ до правосуддя для малих і середніх підприємств. Згодом його планується поширити на інші країни.
У дрібних претензіях непропорційно високі витрати в порівнянні з вартістю позову та затримки при розгляді є несправедливими перешкодами, які онлайн-суди можуть допомогти усунути.
За даними Світового банку, вартість вирішення комерційної суперечки через місцевий суд першої інстанції у Сербії становить в середньому 39,6% вартості позову, тоді як в Україні ця цифра сягає 46,3%, а в Киргизії – 47%.
В якості першого кроку ЄБРР починає комплексну оцінку показників і стандартів діяльності судів на основі кращих міжнародних, європейських і національних практик господарських судів.
Розроблені стандарти встановлять цільові показники ефективності концепції та плану розвитку онлайн-судів, розробці яких буде присвячений другий етап.
Таким чином друга фаза буде зосереджена на концепції та плані реалізації для розвитку онлайн-судів в Україні з виділенням правових, технічних і бюджетних передумов, адаптованих до українських умов.
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас