Пенсии в Украине: когда могут отменить доплаты и повышения — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсии в Украине: когда могут отменить доплаты и повышения

Личные финансы
1801
Якщо парламент зобов’яже банки знижувати комісію за еквайринг, вони змушені будуть відключити послуги на кшталт Apple Pay і Google Pay для користувачів.
Про це заявив заступник голови правління «ПриватБанк» Разван Мунтеану.
За його словами, банки будуть змушені піти на такий крок, оскільки зросте собівартість транзакцій через витрати емітентів і додаткові комісії сервісів. Також зросте вартість обслуговування карток для клієнтів: в середньому вона становитиме понад 200 грн на рік.
Про що йдеться?
Зараз українські підприємці та банки обговорюють зниження комісії за еквайринг: плати, яку рітейл, ресторани та інший бізнес платить банкам за можливість для клієнтів розплачуватися карткою. Якщо ресторан приймає платежі в POS-терміналі або Інтернет-сайт приймає оплату карткою — банк-емітент картки і банк-еквайєр (який поставив POS-термінал або, у випадку з інтернет-магазином — віртуальний термінал) отримують з таких платежів комісію до 3%.
Цю комісію пропонують знизити законодавчо. На підтримку цього рішення висловлюються представники рітейлу, банки його критикують. Основні аргументи суперечки ми наводили раніше. Заява «Приватбанку» стосується якраз сценарію, коли цю комісію будуть знижувати законодавчо.

Довідка Finance.ua:

  • У разі ухвалення парламентом законопроєктів, що стосуються неринкового механізму регулювання інтерчейндж і комісії еквайрингу, які активно лобіюються великими торговими компаніями, прямі втрати держбюджету становлять мінімум 4 млрд грн на рік.
  • Заступник голови НБУ Олексій Шабан заявив, що платіжні системи і банки готові поступово знижувати комісії. Водночас Національний банк проти втручання в ринкову ситуацію.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
По материалам:
Finance.ua
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас